Samsung öppnar ”Limited Time” Store i Decentraland, lockar Metaverse-besökare med NFT


Källa: Samsung

Elektronikgiganten Samsung har tagit sitt andra stora steg in i världen av de metaversa och icke-fungibla tokens (NFT) inom loppet av en vecka, och avslöjar en ny tillfällig butik i den virtuella världen av Decentraland (MANA)).

I ett officiellt inlägg noterade företaget att det hade gjort tillkännagivandet på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, Nevada – och att dess butik skulle heta Samsung 837X. Företaget kallade det ”en banbrytande metaversupplevelse anpassad från företagets flaggskeppsplats i New York City.”

Namnet på Decentraland-butiken är en nick till Samsungs amerikanska flaggskeppsbutik i New York – vars adress är 837 Washington Street, Manhattan. Den virtuella butiken kommer endast att fungera i Decentraland under en begränsad tid, men företaget vill skapa en crossover med evenemang på sin fysiska flaggskeppsbutik.

Det retade ”mystiska uppdrag” som skulle ”leda till exklusiva NFTs.” Den noterade också att en ”live mixed reality-dansfest” skulle äga rum i både den verkliga och virtuella världen. På 837X:s Customization Stage skulle besökarna kunna ”närvara” festen, som kommer att ledas av DJ:n Gamma Vibes. Den senare kommer att uppträda i New York 837-butiken, med föreställningen samtidigt i Decentraland.

Det fanns ytterligare en kryptovridning när företaget noterade att det skulle driva en hållbarhetsskog i den virtuella arenan, i samband med Veritree, en Cardano (ADA)-driven klimatkontrollplattform som hoppas kunna plantera 2,2 miljoner träd i slutet av första kvartalet 2022.

Besökare kommer också att kunna kolla in de senaste Samsung CES-nyheterna på den virtuella butikens Connectivity Theater.

Företaget verkar angelägen om att uppmärksamma Dencentralands spelare genom att erbjuda dem chansen att tjäna 837X NFT-märken genom att besöka anläggningen. Märkeinnehavare, skrev företaget, ”kommer att delta i en utlottning för att vinna en av tre bärbara samlingar med begränsat utbud från episka till mytiska nivåer för deras Decentraland-avatar[s].”

Tidigare i veckan presenterade Samsung en NFT-handelsplattform för användning med sina nyaste tv-apparater.
___
Läs mer:
– Jag är en svart kvinna och metaversen skrämmer mig
– Hur man köper virtuell mark i Metaverse: En nybörjarguide

– Metaverse är en ”massiv, massiv möjlighet” för krypto – BofA-strateg

– Vi vet bättre än att låta Facebook kontrollera metaversen
– Metaverse: Fem saker att veta – och vad det kan betyda för digSource link