Apple Taps to Pay, IMF på CBDCs, Political Coinbase, Compute North samlar in 385 miljoner USD + fler nyheter


Källa: iStock/AdrianHancu

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Betalningsnyheter

 • Teknikjätte Äpple introducerade en kontaktlös betalningsfunktion för iPhones som heter Tap to Pay. Det tillåter användare att betala med kontaktlösa kredit- och betalkort och andra digitala plånböcker ”genom ett enkelt tryck på sin iPhone – ingen extra hårdvara eller betalningsterminal behövs.” Betalningshanteringsplattform online Rand kommer att vara den första betalningsplattformen som erbjuder Tap to Pay på iPhone till sina företagskunder, inklusive e-handelssidan Shopify Point of Sale-appen i vår.
 • Japansk meddelandejätte LINE Corporation sa att från och med den 16 mars kommer användare att ha möjlighet att betala med native LINK-token (LN) hos någon av LINE Pays onlinehandlare. Provperioden, som kommer att pågå till den 26 december, syftar till att testa verkliga användningsfall för token, förutom att öka bekvämligheten och antalet betalningsalternativ för användare.
 • Betalningshanteringsjätte PayPal sammansatt ett team på sex personer av branschexperter för att fungera som rådgivare om krypto, blockchain och digitala valutor. Alla medlemmar i Blockchain, Crypto and Digital Currencies rådgivande råd kommer att hjälpa till att stödja dess nuvarande och framtida produkter, såväl som dess mål att skapa ett mer inkluderande digitalt finansiellt ekosystem, tillade de.

CBDCs nyheter

 • Bevis som kommer från de första centralbankernas digitala valutorna (CBDC) runt om i världen tyder på att det inte finns någon modell som passar alla, Internationella valutafonden (IMF) Verkställande direktör Kristalina Georgieva sa, enligt Reuters. Nästan 100 länder tittar nu på CBDC, uppskattar IMF, och den publicerade en studie som tittade på sex länder inklusive Kina, Sverige och Bahamas där digitala pengar redan är igång eller i ett avancerat teststadium.

Utbyter nyheter

 • Myntbas registrerad Coinbase Innovation PAC med USA Federal valkommission, för en politisk handlingskommitté (PAC) som syftar till att påverka federala tjänstemän under mellanårsvalet 2022, rapporterade Politico. Coinbase hade bildat en annan PAC 2018, men den stängdes mindre än ett år senare utan att rapportera några insamlade eller spenderade medel.

Nyheter om investeringar

 • Leverantör av datorinfrastruktur Beräkna norr meddelade att de har avslutat sin nästa tillväxtkapitalrunda på 385 MUSD, bestående av 85 MUSD i den inledande aktieavslutningen av serie C, med ledning av Mercuria och Generera kapitaloch 300 miljoner USD i skuldfinansiering från Generate för att finansiera nya projekt.
 • Brasiliansk kapitalförvaltare QR-huvudstads decentraliserade finans (DeFi) börshandlade fond (ETF) startade handel på Brasiliens börs, B3. Under tickern QDFI11 följer DeFi ETF Bloomberg Galaxy DeFi-indexet, ett modifierat börsvärdevägt riktmärke som spårar några av de största DeFi-protokollen och apparna.
 • Digital förmögenhetsförvaltningsplattform Förbättring höll med att köpa automatiserad kryptoportföljleverantör Makara till ett ej offentliggjort pris. De tillade att kryptoportföljer ”snart” kommer att bli ett nytt investeringsalternativ, men de avslöjade inte någon exakt tidslinje.
 • Kryptohandelsföretag Hayvn är i samtal med institutionella investerare för att förankra en serie B-finansieringsrunda som skulle värdera den till 400 miljoner USD när man ser en eventuell börsintroduktion (IPO), rapporterade Reuters. Den nya omgången förväntas avslutas under de kommande tre månaderna.
 • Globalt investeringsbolag KKR pågår förhandlingar om att gå med i riskkapitalbolag Animoca varumärken’ senaste finansieringsinsats, som tar sin finansiering från rundan till cirka 500 miljoner USD, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till källor som är bekanta med saken. KKR är en av ett antal investerare i samtal med Animoca, tillade den.
 • Krypto handelsplattform Newton meddelade att de har genomfört en finansieringsrunda på 25 miljoner CAD (20 miljoner USD) Serie B, ledd av partnerna från DV-kedja, vilket ger deras värdering till 253 miljoner CAD (200 miljoner USD). Företaget sa att det kommer att använda finansieringen för att fortsätta utveckla sin produkt, utöka sitt team och för marknadsföringsändamål.

Spelnyheter

 • Web 3 plånbok, infrastruktur och spelföretag Horizon blockchain-spel är sjösättning den öppna betan för sitt Web 3-kortspel, Skyweaver, till över 345 000 användare på väntelistan. Skyweaver har fått 13,3 miljoner USD i finansiering från en mängd Web 3:s mest framstående VC:er, tillade de.

Skattenyheter

 • Brooklyn lagstiftare Nydia Velazquez klagade att Puerto Rico har blivit en fristad för rika kryptospekulanter från fastlandet, och frågade en USA Finansdepartementet tjänsteman under en utfrågning av Husets kommitté för finansiella tjänster om kongressen kan hjälpa till att ”gå efter kryptoinvesterare som försöker använda Puerto Rico som ett skatteskydd.”

NFTs nyheter

 • Italiensk lyxbilstillverkare Alfa Romeo har avslöjat att det kommer att använda icke-fungibla tokens (NFT) för att spåra och lagra underhållsrekord på blockkedjan för sin nya Tonale SUV, enligt CNBC. Företaget sa att bilens NFT kommer att kunna generera ett certifikat från register över dess underhållsdata, men endast för service utförd av certifierade återförsäljare.
 • Fotbollsklubb Legia Warszawa meddelat ett officiellt partnerskap med NFT:s sport- och underhållningsbyrå Kapitalblock. De hävdar att detta är första gången någonsin som en europeisk fotbollsklubb tillkännager ett officiellt samarbete med en dedikerad NFT-byrå.

Karriärnyheter

 • FriesDAOden decentraliserade autonoma organisationen (DAO) som säger att den syftar till att demokratisera tillgången till snabbmatsindustrin, meddelade att Kory Spiroff, en tidigare president för Domino’s Pizza, har anslutit sig till dess advisory board. Spiroff kommer att hjälpa organisationen att nå sitt mål att överbrygga verkliga verksamheter med blockchain-baserad styrning, sade tillkännagivandet.

Gruvnyheter

 • Token försäljningsplattform Myntlista introducerar en utlåningstjänst som kommer att kräva låg säkerhet i förväg för att låna filecoin (FIL), speciellt för nya gruvarbetare att börja bryta. För att börja bryta FIL behöver nya gruvarbetare vanligtvis pantsätta några FIL-tokens i det distribuerade datalagringsnätverket; för att göra det måste de antingen köpa eller låna mynten utöver det kapital de redan har investerat för lagringen.

Source link