Kinesiska domstolar dömer Crypto Miner, bedrägeri ringer när verkställigheten fortsätter


Källa: Adobe/Serhii

Kryptobrytning och investeringar i de flesta av deras former har shuntats till samhällets marginaler i Kina, men i vissa delar av landet är aptiten på att bryta mynt fortfarande hög, i den utsträckningen att vissa verkar beredda att stjäla el från nätet för att driva bränsle deras ansträngningar.

Enligt National Business Daily har People’s Procuratorate of Fengxian District, Shanghai, hört fallet med en person vid namn Xu som befanns ha stulit el till ett värde av cirka 12 200 USD från stadens elnät för att driva en komplicerad token-gruvanläggning.

Åklagarmyndigheten förklarade att en kraftingenjör skickades för att undersöka eventuella oegentligheter i distriktet och så småningom kom över ett privat hus på 300 kvm som hade hyrts av Xu. Ingenjören upptäckte att husets elmätare hade tagits bort – och att 16 gruvriggar satts upp för att köra direkt från nätet i ett försök att undvika alla elavgifter.

Ingenjören kontaktade polisen som remitterade ärendet till åklagarmyndigheten.

Mediet avslutade med en varning och påpekade att Xu, som fick böter med ett ospecificerat belopp den 10 december och fängslades under en ej avslöjad period, till slut hade ”inte sparat ett öre på elräkningar” och även hade skaffat sig ett brottsregister.

Med en dramatisk uppgång, anmärkte National Business Daily att Xu hade ”förbikopplat elnätet, men kunde inte undgå lagen.”

Den uppmanade sina läsare:

”Ignorera inte lagen för små vinster. När du har gjort ett misstag kommer det att vara för sent att ångra dig.”

Liknande moraliska funderingar var också i korthet vid en massrättegång som hölls i Nanchong, Sichuanprovinsen, där de anklagade – falska krypto-”investeringslärare” mötte domstolen klädda i handbojor, ansiktsmasker och skyddsdräkter.

Sichuan News Network (via NewsSC) rapporterade att folkets åklagarämbete i stadens Jialing-distrikt överlämnade 35 åtalade (flankerade på båda sidor i rättssalen av lika många poliser) ”fängelsestraff som sträckte sig från 12 år och sex månader till tre år.” samt böter på upp till 94 000 USD för bedrägerirelaterade brott.

Rätten hörde att ringen hade lurat investerare i Kambodja, främst individer som bor i städerna Poipet och Phnom Penh, och fångat över 70 offer med falska investeringsmöjligheter.

Inför ”långt straff och höga böter”, noterade media, ”beklagade de åtalade sina handlingar.”
____
Läs mer:
– Bitcoin Hashrate nära full återhämtning efter Kinas gruvförbud
– Kinesisk Crypto Mining Crackdown vänder fokus till PC-rum och ”Home Miners”

– Paraguayanska senaten diskuterar att ta Bitcoin-gruvdrift ”ut ur gråzonen”
– Rysk guvernör som planerade gruvarbetare i oktober planerar nu att välkomna demSource link