YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT-funktioner när skaparprogrammet träffar 2 miljoner användare


Källa: AdobeStock / MR

År 2022, Youtube syftar till att rulla ut ett antal nya funktioner, verktyg och produkter för företagets skapare, tittare och partners – och enligt Neal Mohan, Chief Product Officer på plattformen, kommer några av funktionerna också att vara relaterade till metaverse, blockchain , och icke-fungibla tokens (NFT), samtidigt som man tittar på hur dessa kan användas för att säkerställa mer engagemang från plattformens användare.

Plattformen överväger för närvarande om hur den kan göra visningen av dess innehåll mer uppslukande, och djupare integration med metaversfunktioner kan vara en del av lösningen, enligt Mohan.

De nya funktionerna skulle kunna tillhandahållas via YouTubes partnerprogram som gör det möjligt för kreatörer att tjäna pengar genom att använda plattformen. År 2021 nådde programmet 2 miljoner deltagare, sa Mohan.

”Det första området där du kan förvänta dig att se en inverkan är spel, där vi kommer att arbeta för att få fler interaktioner till spel och få dem att känna sig mer levande. Det är fortfarande tidiga dagar, men vi är exalterade över att se hur vi kan förvandla dessa virtuella världar till verklighet för tittarna”, sa han i ett nyligen inlägg på bloggen.

Mohan föreslår också att Google-ägd jätte skulle kunna öka sitt engagemang inom blockchain och NFT, och dra nytta av den decentralisering som Web 3 erbjuder.

”Web3 öppnar också för nya möjligheter för kreatörer. Vi tror att nya tekniker som blockchain och NFT kan tillåta kreatörer att bygga djupare relationer med sina fans. Tillsammans kommer de att kunna samarbeta i nya projekt och tjäna pengar på sätt som tidigare inte varit möjliga”, sa CPO.

Som ett exempel sa Mohan att fans kunde skaffa unika videor, foton, konstverk och andra produkter från sina favoritskapare via YouTube.

”Det finns mycket att tänka på för att se till att vi närmar oss dessa nya teknologier på ett ansvarsfullt sätt, men vi tror att det finns en otrolig potential också,” avslutade Mohan.

____

Läs mer:
– Metaverse – Hype kontra verklighet
– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men hinder för reglering och utbildning är höga – Undersökning
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– Män som spetsade en krypto YouTubers kaffe för att stjäla mynt som skickades till fängelse i 3 år
– YouTube NFT

– Hur Microsofts Activision Blizzard-affär kommer att driva på Metaverse Gaming Mass Adoption
– Kryptotekniska trender 2022: UX, skalbarhet, Metaverse-applikationer och Bitcoin-integrationerSource link