Yngre OpenSea ska enligt uppgift värderas mer än Crypto OG Gemini


Källa: Adobe/ymgerman

Marknadsplats för icke-fungibel token (NFT). Öppet hav enligt uppgift kommer att värderas mer än kryptobörs och branschledande Tvillingarna.

OpenSea ser nya investeringserbjudanden som kan resultera i att dess värdering ökar cirka sex gånger, till 10 miljarder USD – eller till och med högre, rapporterade The Information, med hänvisning till ”två personer med direkt kunskap om saken.”

Detta kommer inte som en del av en insamlingssatsning, hävdar källorna. Istället ”ropar investerare på en del av starten efter att dess handelsvolymer ökade i somras.”

OpenSea, som grundades 2017, tog in 100 miljoner USD till en värdering av 1,5 miljarder USD i en serie B-runda ledd av Andreessen Horowitz i juli i år. Den har hanterat över 11 miljarder USD i försäljning hittills, per blockchain-dataspårare DappRadar.

Enligt dataspåraren har marknadsplatsen sett mer än 90 miljoner USD i handelsvolym under de senaste 24 timmarna och 1,56 miljarder USD bara under den senaste månaden. Som jämförelse var dess 24-timmarsvolym för exakt ett år sedan 62 800 USD.

”Det är mycket pengar för en marknadsplats som drar allt [its] varor direkt från ETH Blockchain. De borde nog ta affären, kommenterade Mati Greenspan, grundare och VD för Kvantekonomi, med hänvisning till den redovisade, eventuella nyvärderingen.

Hur bra affär detta är kan också ses i det faktum att ett äldre och förmodligen mycket mer etablerat företag i området för närvarande samlar in pengar till en värdering på 3 miljarder USD mindre än OpenSeas rapporterade.

Gemini, som grundades 2014, hoppas enligt uppgift få in 400 miljoner USD i en ny finansieringsrunda. Om den lyckades skulle rundan enligt uppgift värdera företaget till cirka 7 miljarder USD.

Påståendena gjordes av Bloomberg, som citerade anonyma ”personer med kännedom om saken” som hade ”bett att inte bli identifierade eftersom informationen är privat.”

Men samma källor tillade att ”inga planer är slutförda och villkoren kan fortfarande ändras.”

Mediebyrån tillade att företaget var bland dem som nu försöker ”dra fördel av gynnsamma marknadsförhållanden och ökande intresse från vanliga investerare för att samla in pengar” – med bitcoin (BTC) som nyligen nådde en ny all-time high.

Cryptonews.com har kontaktat Gemini för en kommentar.

Företaget grundades av tvillingarna Tyler och Cameron Winklevoss, framstående tidiga bitcoin-användare och förespråkare. Båda är aktiva användare av sociala medier, men ingen av dem har skrivit om den eventuella nya finansieringsrundan.

Tyler Winklevoss tog sig dock tid för en sidsvepning av den mycket förtalade infrastrukturpropositionen, som undertecknades i lag av president Joe Biden denna vecka. Gemini medgrundare kallad notan ”när en biljondollarreklam för bitcoin.”

Nyligen har Gemini letat efter att utöka sin affärsverksamhet utomlands – särskilt dess kryptoförvaringstjänster. I början av månaden, den australiensiska mega-banken Commonwealth Bank meddelade att de skulle börja erbjuda sina kunder BTC och ethereum (ETH)-relaterade tjänster på sin plattform, i samarbete med blockchain-analysföretaget Kedjeanalys – med Gemini som tar hand om vårdnadsrelaterade frågor.

Förra året vann Gemini Financial Conduct Authority godkännande för en lansering i Storbritannien. Börsen meddelade också nyligen att den skulle lista den populära shiba inu (SHIB) token på sin plattform.

____

Läs mer:
– OpenSea för att expandera bortom Ethereum, ögonen ”breddas” av Marketplace – VD
– NFT-marknaden får en ökning på 100 miljoner USD när OpenSea förvandlas till enhörning

– Mastercard och Gemini för att ge ”realtids” kryptobelöningar
– Felinformation över Gemini Bitcoin Inflow påminner DYOR

– Winklevoss-testet nytt sätt att tjäna fler kunder för Tvillingarna
– Gemini Goes DeFi

Source link