Yearn.Finance Token hoppar när laget lovar ”aggressiva återköp”


Källa: AdobeStock / FellowNeko

YFI, styrningstoken som utfärdas av det decentraliserade finansprotokollet (DeFi). Yearn.Finance, har sett sitt pris nästan fördubblas på en vecka efter meddelande av ett genomfört token-återköp värt cirka 7,5 miljoner USD.

Återköpet, som Yearn.Finance sa att utgjorde 0,77 % av det totala utbudet av YFI-tokens, tillkännagavs via protokollets Twitter-konto den 16 december, där teamet bakom sa att ”mer YFI har köpts tillbaka den senaste månaden än föregående år.”

Vidare uppgav teamet också att det senaste återköpet inte skulle vara det sista:

”Nu när statskassan har sparat mer än 45 miljoner USD och med intäkterna starkare än någonsin, förvänta dig mycket mer aggressiva återköp”, skrev teamet i en uppföljande tweet.

Sedan nyheten om återköpet har YFI-tokenen stigit med mer än 73 % och handlas för närvarande till 35 559 USD. Tokenen har ökat med 82 % under de senaste 7 dagarna, samt 10,8 % för den senaste månaden, visade data från CoinGecko.

90-dagars YFI-pris:

Källa: CoinGecko

Tillkännagivandet av återköpet följdes också av publiceringen av ett styrningsförslag på Yearn.Finances styrningsforum den 18 december, som lade ut ytterligare detaljer om den föreslagna ”tokenomiken” bakom YFI.

Förslaget sa att det syftar till att ”utveckla rollen YFI spelar i Yearn”, med ett antal förändringar som skulle implementeras i ”fyra distinkta faser.” Dessa skulle innefatta ett nytt system för att distribuera YFI-tokens som har köpts tillbaka, en ny låsningsmekanism för YFI, nya röstningsmekanismer, samt ett nytt system för att belöna YFI-innehavare som bidrar till styrningen av protokollet.

Att döma av svaren i kommentarsektionen verkade de flesta användare vara för de föreslagna ändringarna, med vissa kallade det ”fantastiskt” och andra sa att de är ”mycket spända på vad som kommer.”

Samtidigt har återköpet av YFI-tokens som redan har implementerats också fått beröm från community-medlemmar, med en DeFi-fokuserad bloggare känd som Ape Froman som skrev att det kommer att ”förvandla längtan till ett svart hål för sina egna tokens, vilket massivt belönar tokeninnehavare och styrelsedeltagare.”

Liknande hausseartade känslor delades också av Adam Cochran, partner på Cinneamhain Ventures, vem skrev på Twitter att ”Yearn har börjat köpa tillbaka YFI massivt”, samtidigt som det kallar det ”ett av de enda verkligt 100% decentraliserade defi-projekten.”

”Utan att hålla ETH är YFI faktiskt mitt bästa val för hela 2022,” sa den kryptofokuserade riskinvesteraren.

Yearn.Finance, som lanserades av utvecklaren Andre Cronje i början av 2020, anses ofta vara ett av de ursprungliga protokollen för avkastningsodling i DeFi-området. Dess YFI-token gick live i juli samma år och har stigit enormt i pris tills den nådde en topp på mer än 82 000 USD i maj 2021.

____

Läs mer:

– Yearn Finance förväntar sig att finansförvaltningens avkastning kommer att öka sina intäkter
– Rise of YFI & Woofy kan vara en klockren för rotation från Ethereum till DeFi

– DeFi Darling YFI är dyrare än Bitcoin Ännu igen
– Senator investerar i Bitcoin, yearn.finance Goes Multichain, ny annons från FTX + fler nyheter

– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

Source link