Woori Bank accepterar blockchain-baserade körtillstånd som form av autentisering


Källa: Adobe/iaarmenko

Den sydkoreanska finansjätten Woori Bank har blivit den första affärsbanken i landet att börja acceptera blockchain-drivna körkort som en officiell form av autentisering.

Blockchain-drivna körtillstånd presenterades först 2019 under överinseende av ministeriet för vetenskap och IKT och landets polisstyrka. Alla tre av Sydkoreas största mobiloperatörer (SK, KT, och LG U+) driver appar som lagrar digitaliserade versioner av de konventionella körkorten av korttyp på användarnas mobiltelefoner.

Polisen anammade sedan flytten med större lust 2020, då omkring en miljon användare hade fått digitala tillstånd.

Tillstånden använder sig av blockchain-baserad Distributed Identity Identification (DID) teknologi.

Mediet White Paper rapporterade att Wooris drag har godkänts av ministeriet för offentlig förvaltning och säkerhet, som för närvarande implementerar regeringens så kallade Digital New Deal-projekt.

Adoptionsprojektet kommer att tillåta kunder att använda sina appar för att verifiera sin identitet på Woori Bank-kontor när de gör personliga transaktionsförfrågningar. Före flytten accepterade sydkoreanska banker endast socialförsäkringskort, pass och körtillstånd av korttyp som autentiseringsrelaterade dokument.

Flytten har också stöd från Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO). Den senare var en gång landets officiella myntpressare och sedeltryckare, samt dess största ID-kortutgivare.

På senare tid har det dock blivit en av Sydkoreas största lokala stablecoin-utgivare, och arbetar tillsammans med lokala myndigheter runt om i landet för att lansera fiat KRW-kopplade tokens och blockchain-drivna presentkort.

Banken antydde också att den var ute efter att undersöka tillståndsanvändningen för att verifiera ”icke-ansikte-mot-ansikte” transaktioner i framtiden – en indikation på att den också kunde tillåta sina kunder att använda tillstånden för att verifiera onlinebetalningar och överföringar vid ett senare tillfälle. datum.

För att kunna använda det nya systemet uppgav Woori att kunderna skulle behöva ha ett mobilt körkort från ett auktoriserat körkortsprovcenter eller en polisstation.

Woori-grenar kommer nu att tillåta kunder att appgenererade skanna QR-koder för att ”verifiera integriteten hos inlämnad information” med hjälp av blockchain-teknik.

Genom att skanna koden kommer filialbaserade anställda att få tillgång till en rad information som visas på deras terminalmonitorer, tillade Woori.
____
Läs mer:
– Blockchain ID ’Krig’ på gång när S-koreanska jättar förbereder utrullningar
– Se: Concordiums ordförande för digital identitet, tillväxtplaner, kryptotrender och mer

– Hur länder använder digitalt ID för att utesluta utsatta människor
– Hur Microsofts identitetstjänst på Bitcoin ger dig kontrollSource link