Vilseledande memo för US House Hearing om Bitcoin & Ethereum Mining inkluderar ”grundläggande fel”


Källa: Adobe/greenbelka

En utfrågning om kryptomining planerad att äga rum i USA representanthuset Utskottet för energi och handel denna vecka har redan höjt larm i kryptobranschen eftersom ett förpublicerat memo avslöjade vad vissa kallade ”grundläggande fel” i lagstiftarnas förståelse av området.

Utfrågningen, titeln Rensa upp kryptovaluta: blockkedjornas energipåverkan, kommer att fokusera på ”energi- och miljöpåverkan” av kryptobrytning. Specifikt förväntas frågor relaterade till proof-of-work (PoW) blockkedjor som Bitcoin (BTC) och, i sitt nuvarande tillstånd, Ethereum (ETH), som i PM:et ”kräver enorma mängder energi”, tas upp.

”En analys indikerar att energin som krävs för att validera bara en ETH-transaktion idag skulle kunna driva ett amerikanskt hem i mer än en vecka, medan energin som krävs för en BTC-transaktion kan driva ett hem i mer än 70 dagar”, står det i memo. introduktion till ämnet.

Memo fortsatte med att lägga till att alternativ till PoW, såsom proof-of-stake (PoS), finns, och att dessa teknologier ”visar att exponentiell energiförbrukning inte är nödvändig för att kryptovalutor ska fungera.” (Läs mer: ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare)

I en kommentar till det förpublicerade memoet, Jake Chervinsky, en välkänd advokat inom kryptoområdet och chef för policy vid Blockchain Association, sa det var ”inte helt dåligt”, även om han noterade att det begår ”grundläggande fel”, inklusive ”upprepa felet med koldioxidutsläpp per transaktion.”

Samtidigt Brian Brooks, VD för det stora blockchain-teknikföretaget Bitfury och en före detta valutakontrollör i USA, som kommer att närvara vid utfrågningen, sa att han planerar att fokusera på vad han kallade ”de positiva incitamenten för förnybar energi för Bitcoin.”

Den tidigare regulatorn tillade att PoW:s roll i tillförlitliga nätverk och nätverkssäkerhet, såväl som Bitfurys arbete för att minska energiförbrukningen vid kryptomining också kommer att vara viktiga ämnen i hans kommentarer.

Slutligen, Sam Callahan, analytiker på BTC-mäklare Swan Bitcoin, sa att PM för utfrågningen lät mer som en händelse för att främja användningen av Ethereum, som planerar att flytta till PoS, än en ärlig diskussion om kryptomining.

”Låter som antimaktsmän som försöker pressa ETH. Jag är glad att Brian Brooks kommer att vara där”, skrev analytikern.

Utfrågningen är planerad att äga rum torsdagen den 20 januari klockan 10:30 EST (15:30 UTC), och kommer att streamas live.
____
Läs mer:
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin-gruvarbetare anpassar sig snabbt när EU funderar på ”klimatvänliga kryptotillgångar”

Source link