Värdepapperstillsynsmyndigheten uppmanar till Bitcoin Mining Ban i EU, främjar PoS


Erik Thedéen. Källa: En videoskärmdump, Youtube/ Fondbolagens förening/Sveriges Fondbolag

En ledande finanstillsynsmyndighet i EU vill att förbundet ska ”förbjuda” proof-of-work (PoW) kryptomining och tvinga in tokens till proof-of-stake (PoS) paradigm, medan EU självt och den traditionella finanssektorn enligt uppgift är mindre miljövänliga. vänlig än Bitcoin (BTC) när det kommer till elförbrukning.

Kommentarerna kom från Erik Thedéen, vice ordförande för Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten, ordförande för hållbar ekonomi för Internationella organisationen för värdepapperskommissioner, och Sveriges generaldirektörs Finansinspektionen (FSA), som talade med Financial Times. Thedéen fördubblade tidigare påståenden om att Bitcoin-brytning nu har blivit en ”nationell fråga” i Sverige.

Thedéens kommentarer ekade de som gjordes i ett gemensamt uttalande från FSA och den nationens Naturvårdsverket förra året, när organen hävdade att endast ett totalförbud mot PoW-brytning kunde hjälpa landet att uppfylla sina mål i Parisavtalet – trots ett vederläggande av detta påstående från landets statligt ägda kraftleverantör.

Thedéen citerades enligt följande:

”Lösningen är att förbjuda arbetsbevis. Proof-of-stake har en betydligt lägre energiprofil. Vi måste ha en diskussion om att flytta branschen till en mer effektiv teknik.”

(Läs mer: ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare)

Han konstaterade också att BTC-gruvor inte borde få äta upp stora delar av landets förnybara kraftförsörjning.

Förra året, Eric Wall, Chief Investment Officer på crypto hedge fund Mystiska tillgångar, tog sikte på ”fåtöljgogling”-aktiviteterna av Thedéens ”dåligt undersökta” påståenden.

Thedéen hävdade dock att han inte var för ett ”grossistförbud” mot krypto, eftersom ”finansbranschen och många stora institutioner nu är aktiva på kryptovalutamarknader.”

Förra året hävdade dock de svenska tillsynsmyndigheterna att ”den sociala fördelen med kryptotillgångar” var ”tvivelaktig”.

Tidigare idag, Cryptonews.com rapporterade att Mikrostrategi VD Michael Saylor, som talade inför gruvindustrins utfrågning i kongressen denna vecka, hävdade att den totala användningen av energi i BTC-gruvsektorn är ”oviktig” och att industrin ”snabbt blir mer effektiv.”

Och per data sammanställd av Bitcoin Mining Council förra månaden förbrukar global BTC-gruvdrift 3,2 % av elsystemets energi som går till spillo eller går förlorad i USA inom loppet av ett år. De hävdar också att Bitcoins energianvändning för gruvdrift är 0,142 % jämfört med världens totala energi.

Dessutom, enligt dessa uppgifter, använder nästan 59% av globala BTC-gruvarbetare nu hållbar kraft – jämfört med nationer som Brasilien, som använder drygt 2% förnybar el. USA använder mindre än 32 %, medan EU-siffran är nästan 44 %.

Dessutom, tillade rådet, har BTC-gruvtekniken kommit med stormsteg, vilket betyder att gruvarbetare som arbetar idag är nu 5 814 % effektivare än de som arbetar för bara åtta år sedan.

Data sammanställd av Galaxy Digital förra året, indikerade också att banksektorns och guldproduktionens egen energianvändning dvärgar den för Bitcoin – med lejonparten av makten som används för att hålla världens största bankers datacenter igång.

Nordiska gruvarbetare nedskalar

Samtidigt, i andra nyheter relaterade till Bitcoin-brytning den här veckan, tyder rapporter från Europa på att vissa gruvarbetare där nu står inför beslutet om de ska stänga av sin gruvdrift inför rekordhöga energipriser på kontinenten.

Enligt en rapport från det norska finansmediet E24 har vissa Bitcoin-gruvarbetare i det skandinaviska landet nyligen stängt av mer än hälften av sin kapacitet, med höga energikostnader som gör deras verksamhet olönsam under vissa perioder.

”Vi stängde av en stor del av vår produktion, mer än 60 % totalt, när de höga energipriserna steg ytterligare förra året. Det här har hjälpt oss att minska våra totala energikostnader,” Kjetil Hove Pettersen, VD för den lokala Bitcoin-gruvarbetaren Kryptovault, berättade för E24.

Erkänner också att de ibland har stängt av gruvmaskiner för att spara kostnader, Arcane Crypto VD Torbjørn Bull Jenssen pekade på förmågan gruvarbetare har att stänga av maskiner under perioder med höga energipriser som en fördel som gruvarbetare har framför andra industriella användare av energi.

”Detta illustrerar flexibiliteten i gruvdrift,” sa Jenssen och noterade att maskiner kan stängas av och slås på när som helst utan att lägga till extra kostnader för deras drift.

____

Läs mer:
– Vilseledande memo för utfrågning i USA:s hus om Bitcoin & Ethereum Mining inkluderar ”grundläggande fel”
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare

– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin-gruvarbetare anpassar sig snabbt när EU funderar på ”klimatvänliga kryptotillgångar”
___
(Uppdaterad kl. 08:53 UTC med det sista avsnittet.)

Source link