Digital asset manager Våg Finansiella är tokenizing ett helt års produktion av Kentucky bourbon så att globala investerare kan få tillgång till den växande AMERIKANSKA whiskey marknaden.

Wave meddelade på onsdagen att man hade slutfört ett avtal med Kentucky-baserade Öknen Spår Destilleri för att tokenize mellan 10 000 och 20 000 fat för bourbon whiskey, värda upp till $20 miljoner, som kommer att göras tillgängliga för allmänheten genom en specialiserad digital asset fund.

Känd som the Wave Kentucky Whiskey 2020 Digital Fond, investerare kommer att kunna köpa värdepapper med bakomliggande polletter kopplad till en inventering av whisky pipa detta år. Förvaras och underhållas av Öknen Spår Distillery, Våg uppskattar att fonden kommer att representera så många som 4 miljoner flaskor av bourbon.

Den AMERIKANSKA whiskey marknaden har upplevt något av en renässans, att bli den mest exporterade AMERIKANSKA andan i 2018. Under de senaste 10 åren har den inhemska produktionen kapacitet upprepade gånger har expanderat år för att möta efterfrågan.

Våg president och chef för den nya whisky-fonden, Benjamin Tsai, sade i ett uttalande att fonden gav investerare en “sällsynt möjlighet att få tillgång till denna unika tillgångsslag traditionellt otillgänglig på grund av höga initiala kostnader och köpa minimum, låg likviditet, brist på produktionskapacitet och teknisk know-how.”

Till skillnad från många andra förbruknings-varor, som förgås och förlora i värde över tid, whisky gör tvärtom: den äldre whisky, desto mer värdefull blir den.

Detta är i ner till det naturliga åldrandet. När destillerat, anden är lagrade i ett fat så råvaror fortsätter att blanda och vatten, antingen avdunstar eller suger i trä fat, förbättra smak och därför gör det mer värdefullt.

Speciellt med bourbon Våg utvalda, koden kan öka från $1.000 per fat när första destillerat, till så mycket som $4 000 på fem år.

Genom att tokenizing det, Vågen säger investerare kan få exponering till bourbon värde uppskattning och kan även dela en del av intäkterna från när whiskyn säljs i grossistledet till handlarna, tre år efter det att whisky är första destillerat och symboliska mynt som emitterats till investerarna.

Tsai sade CoinDesk att en fond som administratör och revisor kommer att beräkna värdet av fat på kvartalsbasis, vilka kommer att presenteras en regelbunden inventering rapport och kommer att ge investerare kommer ett riktmärke pris för sina marker.

Användare kommer att kunna handla på deras vittnesbörd till vilket pris de vill. Vågen är också i diskussioner med några säkerhetstoken utbyte för att utveckla en officiell sekundära marknaden för infrastruktur för att underlätta handel i whisky-stödda värden.

Den nya polletter har skapat något av en snackis bland blockchain protokoll, vissa företrädare har kontaktat Våg att fråga om de skulle överväga att inleda på deras plattform. “Vi håller ögonen öppna på de protokoll som vi kan använda för detta,” Tsai sade, och tillägger att företaget var med Vertalo, en Tezos-utvecklare samarbetar hus, för att skapa en token.

Även om ett officiellt datum har ännu inte fastställts ännu, en Våg talesman sade försäljning förväntas äga rum någon gång detta året och skulle vara öppet för ackrediterade investerare från hela världen. Token utgivning kommer att ske ett år efter försäljningen, för att följa med SEC: s ett år i finkan krav.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link