UX, skalbarhet, Metaverse-applikationer och Bitcoin-integrationer


Källa: Adobe/maciek905

____

_____

  • ”År 2022 måste kryptoekosystemet äntligen leverera en övertygande användarupplevelse.”
  • ”Det kommer att krävas mycket överbryggande teknik, såväl som andra tillvägagångssätt, för att Web 3 ska kännas uppkopplad igen.”
  • Skalbarhet kommer att förbli en av de stora tekniska trenderna även i år.
  • Förvänta dig ”mer smarta sätt att integrera med det eller utnyttja BTC-positioner i resten av kryptoekosystemet.”

Det kan ha fött en hel kultur och industri, men i sin kärna förblir kryptovaluta inget annat än teknik. Dess primära innovation var ett tekniskt sätt att verifiera transaktioner i ett decentraliserat nätverk, och det kommer att fortsätta att utvecklas och frodas i den utsträckning som det utvecklar en sådan teknisk grund.

Och enligt en mängd olika branschaktörer kommer krypto verkligen att välkomna tekniska innovationer inom en rad områden under 2022. Från skalbarhet och säkerhet till användarupplevelse och interoperabilitet kommer det inte att råda brist på trender i år eftersom blockkedje- och kryptoindustrin fortsätter att finslipa sina produkter och tjänster.

Utöver detta, även om Bitcoin (BTC) fortsätter att utmärka sig i krypto på grund av dess relativa konservatism och stabilitet, förväntar sig kommentatorer att se en tillväxt av tilläggslösningar för Bitcoin som involverar lager två, broar och integrationer under 2022.

Användarupplevelse inom nya områden

Fler än ett fåtal kommentatorer Cryptonews.com talade med nämnda användarupplevelse (UX) som en av de största teknik/utvecklingstrenderna för 2022. Många nämnde dock utvecklingen av UX i takt med en expansion av utvecklingen inom andra områden, inklusive metaverse, Web 3 och NFT.

”Under 2022 kommer ett stort fokus att ligga på design och användarupplevelse för att underlätta övergången från Web 2 till Web 3. Vi kommer också att se fler användningsfall och applikationer som använder blockkedjeteknik för att lösa problem i den fysiska världen, utanför krypton. -inhemskt utrymme, som kommer att hjälpa till att legitimera buzz, säger Jan Stockhausen, chefsjuristarkitekt på Eterisk.

Agorisk VD Dean Tribble håller med och berättar Cryptonews.com han tror att det kommer att bli förbättringar i både utvecklarupplevelsen och användarupplevelsen i år. ”De har båda halkat långt efter normal applikationsutveckling, men med ökande exponering mot vanliga marknader börjar förbättringar dyka upp”, sa han.

För vissa branschsiffror är det oumbärligt att tillhandahålla en förbättrad användarupplevelse, särskilt om sektorn ska omvandla ökad mainstream-exponering till faktisk mainstream-antagande.

”År 2022 måste kryptoekosystemet äntligen leverera en övertygande användarupplevelse som är lämplig för vanliga publiker ombord, utan att offra säkerheten. Jag tror att fart mot slutet av 2021 visar att byggare förstår hur brådskande det är med framsteg här, säger Emin Gün Sirer, professor i datavetenskap vid Cornell University och grundare-VD för Ava Labs (som övervakar utvecklingen av Avalanche (AVAX)).

Skala förhoppningar

Sirer är också en av många som nämnde den andra stora och redan gamla tekniska trenden som kommer att fortsätta även 2022: skalbarhet. Detta kommer inte bara att bli ett stort tema på grund av Ethereums (ETH) beräknade övergång till proof-of-stake (PoS), utan det kommer att vara en annan viktig ingrediens om krypto ska dra nytta av ett ökande allmänintresse.

”Vi kommer säkert att se mer diskussion om skalning, men det återstår att se vilka som kommer att ge värde för användarna på kort sikt. Jag vet att Avalanche-communityt redan utvecklar horisontell skalbarhet med anpassade blockkedjor som kallas subnät, sa han.

Enligt Sirer är undernät på Avalanche-blockkedjan en tom duk som hanterar alla de svåraste delarna av att bygga en ny blockkedja – nämligen konsensusmotorn, säkerheten och nätverkseffekterna – så att byggare kan fokusera på att skapa nytt värde med sina egna hemlig sås eller moonshot idé. De är dock bara ett sätt att uppnå horisontell skalbarhet, med Ethereums planer för sönderdelning – vilket i huvudsak innebär att skapa flera minikedjor som arbetar parallellt – är en annan framträdande lösning (även om dessa troligtvis kommer 2023).

Oavsett vilken specifika lösning som är involverad är i stort sett alla större analytiker eller utvecklare överens om att skalbarhet kommer att förbli en av de stora tekniska trenderna även i år.

”På Ethereum-sidan är skalning och hållbarhet de två stora. Med Ethereums fullständiga övergång till proof-of-stake som sker i år och rollups som går mainstream, förväntar jag mig att de kommer att vara de största teman”, säger Ethereum-utvecklaren Tim Beiko.

Interoperabilitet och överbryggning

ConsenSysLex Sokolin håller också med om att skalbarhet kommer att vara en av de stora trenderna att titta på, men han noterar också att, på grund av tillväxten i rivaliserande lager-ett-kedjor, kommer vi att se tillväxten av lösningar som hjälper nätverk att samverka eller överbrygga tillgångar mellan varandra.

”Det kommer att krävas mycket överbryggande teknik, såväl som andra tillvägagångssätt, för att Web 3 ska kännas uppkopplad igen. Aggregations- och abstraktionsskikt för att flytta tillgångar måste nu sitta tvärs över huvudkedjorna, från Ethereum till Polygon till andra, för att tillåta den användning och genomströmning som krävs”, sa han Cryptonews.com.

Jackson Mueller, chef för politik och regeringsrelationer på Säkerhet, går till och med så långt som att antyda att interoperabilitet kommer att vara ett av de ”huvudsakliga fokusområdena” 2022, och kommer att vara nyckeln för kryptos fortsatta tillväxt.

Enligt honom kommer plattformar som utnyttjar blockchain-teknik för att uppnå interoperabilitet mellan befintliga redovisningar och nya nätverk samtidigt som de ger emittenter intuitiva verktygsuppsättningar som kan bädda in efterlevnad i tokeniserade tillgångar inte bara ge institutioner en enklare inramp i det digitala tillgångsekosystemet, utan kommer också att möjliggöra för effektiv förflyttning av värde över äldre och framväxande räls och över gränser på ett automatiserat, kompatibelt sätt.

”Detta är nyckeln till att uppnå skala, låsa upp likviditet och utveckla en marknadsplats som är tillgänglig för alla,” sa han Cryptonews.com.

Detta skulle innebära tillväxten av broar som t.ex Binance Bridge, Lavinbron, Maskhål, Sollet, Optimism, och Arbitrum (för att bara nämna några). Det skulle också innebära tillväxten av interoperabilitetsblockkedjor och nätverk, som Cosmos (ATOM) och Polkadot (DOT).

”Cosmos ekosystem är fortfarande ledande när det gäller interoperabilitet och interchain-teknologier. Till exempel förväntar jag mig att Cosmos ekosystem kommer att distribuera fler branschledande interchain-teknologier som interchain-konton”, föreslog Dean Tribble.

Metaverse, Web 3 och NFT

Det är också troligt att vi kommer att se teknisk innovation relaterad till metaversen, Web 3 och NFT, även om detta kommer i många olika former, med tanke på krypto- och vanliga företag som är involverade.

”2022 kommer att fortsätta att se ett brett, fortsatt inträde av företagsvarumärken i Web 3-utrymmet. IP-ägare kommer att vilja etablera metaverser, teknikföretag kommer att vilja äga beräkningar och lagring, och kryptoföretag kommer att lägga på tokens och säkerheten, säger Lex Sokolin.

Det här är ett område som eToro senioranalytiker Simon Peters säger också att han är mogen för innovation och utveckling i år.

”Från ett explosivt 2021 kommer fler NFT att skapas när fler industrier och företag börjar se deras användningsfall och fördelar. De inhemska mynten och tokens av blockkedjor som är värd för NFTs kan också prestera bra i år som ett resultat av denna tillväxt, ”sa han Cryptonews.com.

Bitcoin integration

Läsare kanske inte blir förvånade över att höra att många experter tror att Ethereums övergång till PoS och fokus på skalbarhet kommer att vara den största tekniktrenden för 2022. Som jämförelse kan Bitcoin alltmer komma att ses som en ”föråldrad” teknologi, eftersom några av dess kritiker gillar att argumentera.

Men även om det inte kommer att övergå till PoS detta (eller troligtvis något annat) år, kan Bitcoin se teknisk innovation i viss utsträckning.

”Jag förväntar mig ingen uppdatering av Bitcoin. Jag förväntar mig fler smarta sätt att integrera med det eller utnyttja BTC-positioner i resten av kryptoekosystemet, säger Dean Tribble.

Faktum är att en särskild ansträngning för att förbättra Bitcoin indirekt via integration kommer från Internet-datorutvecklare, som håller på att integrera sin blockchain med Bitcoin, så att BTC faktiskt kan handlas på Internet-datorn. Denna integration sker senare under årets första kvartal.

Förutom cross-blockchain-integration, kan vi också se mer överbryggning med Bitcoin under 2022.

Som Lex Sokolin säger, ”Från en ConsenSys-syn hoppas vi att Bitcoins värde fortsätter att integreras i Web 3, antingen genom bryggning eller inpackning, vilket redan har hänt med miljarder värde i WBTC på Ethereum.”
____
Läs mer:
– Krypto Skattetrender 2022: Ökad rapportering, uppdaterade regler och en debatt om förmögenhetsskatt
Metaversa trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT

Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
CBDCs 2022: Nya försök och konkurrens med Crypto

NFTs 2022: Från årets ord till mainstreamadoption och nya användningsfall
– Bitcoin och Ethereum Prisprognoser för 2022

– Krypto Adoption 2022: Vad du kan förvänta?
– 2022 Kryptoreglering Trender: Fokusera på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

DeFi-trender 2022: Växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Krypto Säkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– Hur Global ekonomi Kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Krypto Utbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens

– Krypto Investeringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier

Hitta fler prognoser för 2022 här.Source link