USD 3B Crypto Trading Floor, Bitmart återupptar Ethereum-uttag + fler nyheter


Källa: Adobe/alswart

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Nyheter om investeringar

 • Jason Ader, medgrundare och VD för SpringOwl Asset Management, kommer att lämna in planer den 10 december för ett kasino i New York-området som har vad han sa skulle vara världens största kryptovalutahandelsgolv och en landningsplats för flygande bilar, rapporterade Bloomberg. Projektet kan kosta 3 miljarder USD eller mer, beroende på platsen, som ännu inte har fastställts, tillade den.
 • Kapitalförvaltare WisdomTree har lämnat in en ändring av ett registreringsutlåtande på formulär S-1 till USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) avseende det föreslagna erbjudandet av stamaktier av fördelaktigt intresse (andelar) i WisdomTree Bitcoin Trust. Vakthunden ogillade tidigare deras notering efter att ha skjutit upp ett beslut flera gånger i år.
 • Kryptofokuserad private equity-företag 10T Holdings planerar att samla in 500 miljoner USD i en ny fond för ekosystemet för digitala tillgångar, enligt en regulatorisk ansökan. 10T har redan samlat in 750 miljoner USD sedan det grundades förra året.
 • DeFi utlåningsprotokoll JellyFi tillkännagav en såddfinansieringsrunda på 4,4 miljoner USD ledd av Lemniscap. Medlen kommer att användas för att stödja JellyFis tillväxt genom forskning och utveckling, nyckelanställningar och att utföra flera revisioner, sades.

Utbyter nyheter

 • Kryptoutbyte BitMart har återupptagit ethereum (ETH) uttag och insättningar, tre dagar efter att hackare stal cirka 200 miljoner USD från heta plånböcker, säger börsens vd Sheldon Xia twittrade. Andra tokens kommer att ”följa noga”, tillade han.
 • SBI Digital Asset Holdings, ett dotterbolag till den japanska bankjätten SBI Holdings, tillkännagav ett kryptosamriskföretag med schweizisk digitalbörs SEX som syftar till att bli ett regionalt likviditetsnav för institutioner. Företaget förväntas formalisera sin verksamhet i slutet av 2021 och börja erbjuda sina tjänster i början av 2022 efter myndighetstillstånd från Singapores monetära myndighet.
 • Binance Asia Services, blockchain-ekosystemet och kryptovalutaleverantören bakom Binance.sg börs, tillkännagav ett förvärv av 18% av aktierna i Hg Exchange (HGX), föremål för regulatoriska krav. Förutom aktier i privata företag arbetar HGX med att lista alternativa tillgångar inklusive vin, konst och fastigheter.

Politiska nyheter

 • Kryptoforskare Messari lanserade sin styrningsaggregator och röstningsplattform som ett offentligt erbjudande som är gratis att använda. ”Messari Governors första release underlättar röstdeltagande genom flera Web 3.0-styrningsramverk samt ger en tydlig bild av all förslagsinformation och status för dussintals samhällen, allt på ett ställe”, sa de. Guvernören säkerställer att användarna aldrig missar ett större förslag eller omröstning samtidigt som det ger ytterligare sammanhang och analys av varje förslag. Användare kan rösta direkt på plattformen genom att ansluta sina plånböcker som Metamask, Coinbase Wallet eller Wallet Connect,” tillade företaget.

Juridiska nyheter

 • Google stämt för att stänga av ett kryptojackande botnät känt som Glupteba, som använde Bitcoin (BTC) blockchain för att undvika cybersäkerhetstjänstemän. Google hävdade att de tilltalade använde detta botnät för att bryta kryptovalutor på offrens datorer, stjäla offrens kontoinformation för att sälja till tredje part, köpa varor och tjänster med kreditkort med otillräckliga medel och sälja åtkomst till inträngda maskiner till tredje part.

CBDCs nyheter

 • Australiens centralbank, den Reserve Bank of Australia (RBA), sa att det såg lovande i att etablera en digital grossistvaluta som skulle göra syndikerad utlåning mer effektiv och mindre riskabel, enligt Reuters. Slutsatsen kommer från en årslång studie, där projektet visade att plattformen kan ge effektivitetsvinster och minska operativa risker genom att ersätta mycket manuella och pappersbaserade processer.

DeFi nyheter

 • Blockchain-projekt Concordium och blockchain venture building boutique Verum Capital har ingått partnerskap för att lansera vad de kallar det första labbet fokuserat på att utveckla reglerade decentraliserade finansprodukter (DeFi) som kallas Concordium DeFi Lab. Labbet syftar till att etablera ett finansieringsverktyg och tilldela 100 miljoner USD i CCD-tokens i form av anslag och investeringar genom sitt gemenskapsprogram.

Gruvnyheter

 • Finansierings- och rådgivningsföretag Foundry Digital meddelade lanseringen av FoundryX, en marknadsplats som matchar köpare och säljare av Bitcoin-gruvmaskiner. Foundrys kunder kan också begära ytterligare företagstjänster som tillhandahålls av Foundry, som inkluderar finansiering, frakt, logistik och pooled gruvdrift genom Foundry USA Pool.

NFTs nyheter

 • Brian Roberts, finanschef för NFT-marknaden (non-fungible token). Öppet hav, nekad att projektet planerar en börsintroduktion (IPO). Han tillade att ”om [they] någonsin” planerade en börsnotering, skulle de ”se efter att involvera samhället.”
 • Speljätte Ubisoft meddelat Ubisoft kvarts, en ny plattform för spelare att förvärva Digits, Ubisofts NFT:er som kommer att vara spelbara i ett AAA-spel och körs på Tezos (XTZ).

Reglernyheter

 • USA:s president Joe Biden har accepterat Saule Omarovas begäran att dra tillbaka hennes namn från nomineringen till Kontoret för kontrollören av valutan, som han tidigare hade nominerat på grund av hennes expertis. Det finns för närvarande ingen ny kandidat, och Omarova uppgav bara att ”det inte längre är hållbart för mig att fortsätta som presidentkandidat” som en anledning till att hon drar sig ur.

Karriärnyheter

 • Tidigare Google-VD Eric Schmidt gick med i blockchain-projektet Kedjelänk Labs som strategisk rådgivare. Schmidt är för närvarande medgrundare av Schmidt Futures och ordförande i Broad Institute of MIT och Harvardbland andra initiativ.

Source link