Uruguays första Bitcoin- och BNB-bankomat en omedelbar träff med ”1 000 transaktioner under de första timmarna”


Källa: Twitter/@inbiertouy

Uruguays första krypto-bankomat kan ha tagit lång tid att komma fram – men den har visat sig vara en omedelbar hit, med rapporter som hävdar att maskinen hanterade över 1 000 kryptotransaktioner inom de första timmarna efter att den öppnades för kunder i slutet av förra veckan.

Enligt nyhetsbyrån EFE (via Hola News) öppnades maskinen officiellt i fredags förra veckan i den sydöstra staden Punta del Este, i Maldonado-avdelningen.

Bankomatens installatörer är inBierto, ett lokalt kryptoföretag och tokenoperatör, och ett annat företag som heter Urubit. Maskinen är kompatibel med fiat, såväl som bitcoin (BTC) och binance coin (BNB). Urubit arbetade också tillsammans med Binances Binance Uruguay handelsplattform vid start av maskinen.

Dignitärer inklusive Carlos Enciso, Uruguays ambassadör i Argentina, var närvarande vid en öppningsceremoni. Bilder från evenemanget visade en folkmassa som samlades runt maskinen.

Staden är ett stort turistnav, och det verkar som att internationella och inhemska resenärer mycket väl kan vara dess främsta mål.

Företagen bakom bankomaten säger att den ”utvecklades helt och hållet i Uruguay” och tillade att de ”sökte utöka nätverket i Maldonado”, i syfte att expandera till huvudstaden Montevideo, såväl som Colonia, i sydvästra delen av landet. , en annan stor turism hotspot.

VD:n för inBierto, Adolfo Varela, citerades enligt följande:

”Uruguay har förutsättningarna som krävs för att bli ett internationellt kryptonav och kan vara ingångspunkten för denna teknik för att komma in i den latinamerikanska regionen.”

Kryptoantagande blir ett alltmer hett ämne i nationen, där förra året en regulator, den allmänna skattedirektoratet, antydde att krypto kan ha en plats att spela på fastighetsmarknaden.

Tillsynsmyndigheten föreslog att krypto kunde användas som ”immateriell personlig egendom” i affärer där köpare betalar för fastigheter i krypto.

Det finns dock också tecken på att regeringen inte kommer att tillåta kryptosektorn att växa okontrollerat. De Uruguays centralbank har arbetat hårt med en ”handlingsplan” för kryptoreglering sedan förra året.

Tidigare denna månad antydde banken att dess plan närmar sig en fullständig formulering, och skrev i ett politiskt rådgivande dokument att den ”anses det nödvändigt att ge större säkerhet och klarhet om fenomenet [of crypto] och dess regulatoriska överväganden.”
____
Läs mer:
– Peru, Uruguay närmar sig kryptoreglering med lagförslag, politisk rådgivande rapport
– Nya El Salvador-lagar kommer att hjälpa Bitcoiners som vill flytta till landet, säger Gov’t

– Argentinskt kryptoföretag inrättar El Salvador-basen för att undvika skatterapporteringsplikter
– Walmart börjar Bitcoin ATM Pilot i 200 amerikanska butiker

Source link