Upbit-operatör bokför rekordvinster, Eyes US Expansion


Källa: Adobe/burdun

Den sydkoreanska kryptoväxlingsoperatören Dunamu kommer att samla på sig en skattesedel på hela KRW 1trn (843 miljoner USD) efter det mest framgångsrika året hittills för sitt Upbit handelsplattform.

Enligt Donga redovisade Dunamu ackumulerade rörelsevinster på 2,2 miljarder USD under de tre första kvartalen av innevarande räkenskapsår.

Kryptohandeln upplevde en paus under perioden 2018-2019 i Sydkorea efter en högkonjunktur 2017, och handeln var också trög 2020. Men under de första månaderna av 2021 slog Crypto Fever 2.0 rot i landet – i den mån nästa års presidentval kan till och med avgöras genom röstningsaktiviteter från krypto-angelägna investerare.

Men de två största vinnarna av allt detta har utan tvekan varit Upbit – som växte förbi den tidigare marknadsledaren Bithumb – att bli landets favorithandelsplattform i år, och neobanken K-Bank. Den senare valde att samarbeta med Upbit för att tillhandahålla riktiga namnautentiserade banktjänster – och har sett sin egen kundbas öka som ett direkt resultat.

Dunamus vd Lee Seok-woo indikerade att försäljningsvolymerna hade ökat med ”nästan x28” jämfört med föregående år. Upbits kontoinnehavarbas har ”nästan tredubblats” inom loppet av 12 månader, noterade media, och ökade från 3 miljoner i slutet av oktober förra året till nästan 9 miljoner i slutet av oktober i år.

Lee vägrade dock att dras på frågan om Dunamu tittade på en börsnotering i New York, och sade att företaget inte hade ”inga specifika planer” på att gå offentligt eller förbli privat.

Marknadsanalytiker har tidigare hävdat att företaget är för stort för en inhemsk notering, vilket lämnar New York som den enda troliga destinationen för en börsintroduktion (IPO).

Men företaget har siktet inställt på utlandsexpansion – och har USA i sikte. Företaget hävdade att det hoppades skapa en plattform för både ”virtuella och verkliga tillgångar” och drev icke-fungibla token (NFT) och metaversrelaterade affärer.

Företaget sa att det arbetade på ett joint venture i USA som involverade Hybe, talangbyrån bakom det internationella pojkbandet BTS.
____
Läs mer:
– KYC Drive Orsakar Bithumb-störning: Inloggningar, Transaktioner som påverkas
– ’Crypto Investment Gone Wrong’ utlöste försök till mordbrand vid Crypto Exchange Upbit

– I Sydkoreas nya ”stabila” kryptosektor finns det nu en börs som styr dem alla
– Upbit introducerar daglig gräns för insättningar när ”självreglering börjar”Source link