Unstoppable Domains nya funktion tillåter Ethereum, Polygon-inloggning med NFT-domäner


Källa: Adobe/yellowj

Ostoppbara domäner, ett USA-baserat företag som bygger blockkedjedomännamn, lanserade ’Login with Unstoppable’ och beskrev det som den första funktionella icke-fungibla token (NFT) enkel inloggningstjänst för Ethereum (ETH) och Polygon (MATIC) – med mer mer än 50 företag stödde det vid lanseringen.

Enligt pressmeddelandet tillåter Login with Unstoppable sina användare att dela data – inklusive NFT, e-postadresser och information utanför kedjan – med applikationer de använder, med hjälp av en Unstoppable-domän.

Matthew Gould, grundare och VD för Unstoppable Domains, hävdar att vad Web3 behöver är en bättre introduktionsupplevelse, med ”detta grundläggande lager för digital identitet [being] grundläggande” för att deras kunder och partners ska nå det målet.

”Logga in med Unstoppable ger en grund för digital identitet i Web3-eran genom att tillåta människor att bära ett unikt användarnamn över plånböcker, appar, tjänster, spel och metaversen”, citerades Gould.

Mer än 50 företag har redan integrerat Login med Unstoppable för att förbättra Web3:s användarupplevelse (UX), sade tillkännagivandet. Bland tidiga användare kallade Unstoppable Domains ”Web3 social metaverse” Atlantis världen, spelappar Drakons, MegaCryptoPolis, Farsite, och ChainGuardians; metaverse app Paket; IP-företag UtbildningNFT; NFT-projekt Deadheads och Strålande sällskap; och decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi). Cook Finans, DeHive, GoodGhosting, Pruf, SonikChain, WSBDapp, Sadelfinansiering, och Flytande.kapital.

Inloggning med Unstoppable gör det möjligt för varje användare att välja ett unikt användarnamn i form av en NFT-domän (t.ex. dittnamn.crypto), där dessa domäner är användarägda och datadelning tillåten, till skillnad från traditionella e-postmeddelanden och inloggningar.

Funktionen lanserades först i beta i oktober 2021. Företaget planerar att utöka funktionen för att stödja användning av ryktesdata, behålla inloggning med NFT-domäner som är användarägda, erbjuda en ”proof-of-humanity”-lösning med ett klick och introducera nya verktyg med öppen källkod.

Unstoppable Domains, som lanserades 2018, är en plattform för användarkontrollerad digital identitet på Web3, och den ger bidrag till utvecklare som bygger i Web3. NFT-domännamnsleverantören backas upp av Draper Associates och Boosta VC, och stöds av anslag från Ethereum Foundation och Zilliqa fundament.

Plattformen hävdar att det finns 2 miljoner registrerade domäner som slutar på .crypto, .nft, .wallet och andra, vilket gör Unstoppable Domains till ”världens främsta leverantör av NFT-domäner och en inkörsport till global Web3-antagande.”

____

Läs mer:
– New Alliance syftar till att ersätta kryptoplånboksadresser med ”.Wallet”-användarnamn
– Tungt uppbackad DeSo skapar vågor med den kontroversiella Google-inloggningsfunktionen

– Elrond Network förvärvar Web3 Payment Solution Utrust, UTK Rallys

– Domändrivna överföringar: Huobi Wallet i Unstoppable Domains Deal
– Bläddra i decentraliserade webbplatser i Chrome med detta tilläggSource link