Universal & Facebook-rörelser, bröllop i virtuella världar


Källa: AdobeStock / MichaelVi

Metaverståget fortsätter bara att samla ånga. Här är bara några av de många nya utvecklingar som äger rum i detta snabbrörliga utrymme när veckan avslutas:

  • Musikbranschens storhet Universal Music Group säger att det har ingått ett partnerskapsavtal med metaverse avatarfirman Genies, meddelade etiketten på torsdag. Ett antal av skivbolagets artister, inklusive Justin Bieber, J Balvin, Rihanna, Shawn Mendes och Migos har redan skapat Genesis-avatarer, men det nya avtalet kommer att tillåta alla Universals artister att göra avatarer för användning på sociala medieplattformar såväl som metaverse. sfärer som Decentraland. Genesis har talat om sin vision för en ”decentraliserad Disney av metaversen.”
  • New York Times rapporterade om ett par vid namn Traci och Dave Gagnon, som ”träffades i molnet” och sedan höll ett bröllop ”i den virtuella världen som kallas metaversen”, där deras digitala avatarer till och med gick nerför gången vid en virtuell ceremoni och ”sjuåriga tvillingavatarer (ringbäraren och blomsterflickan)” till och med ”dansade” vid en mottagning. Evenemanget skapades för paret av Virbela, ett metaverseföretag som skapar virtuella miljöer för arbete, lärande och evenemang. Gästerna var också tvungna att ladda ner lämplig programvara och skapa en avatar för att delta i parets ”lyckliga dag”.
  • Gizmodo rapporterade det Meta (företaget en gång känt som Facebook), har lanserat sin Horizon Worlds VR-plattform, även om endast ägare av sina Meta Quest 2 VR-headset (alias Oculus Quest 2). Mediet förklarade: ”Tänk på Horizon Worlds som en tidig, småskalig version av vad [Meta founder] Mark Zuckerberg föreställer sig att metaversen kommer att vara.” Användare kommer att behöva ett Facebook-konto för att komma åt plattformen, och upp till 20 personer kan samlas samtidigt i anvisade rum.
  • De Microsoft Chef Bill Gates tror att metaversen kommer att vara den plats där de flesta kontorsmöten hålls inom loppet av bara ”två eller tre år.” I ett blogginlägg skrev Gates att anställdas krav på flexibilitet och distansarbete är ”förändringar [that] kommer bara att intensifieras under de kommande åren”, en faktor som så småningom kommer att leda fler människor och företag till metaversen. Han skrev: ”Inom de kommande två eller tre åren förutspår jag att de flesta virtuella möten kommer att flyttas från 2D-kamerabildrutnät […] till metaversen, ett 3D-utrymme med digitala avatarer.”

____

Läs mer:

– Metaverse Spurs 100 miljoner USD i veckovis NFT-försäljning
– Metaverse är en ”massiv, massiv möjlighet” för krypto – BofA-strateg

– Investera i metaversen: 4 sätt att investera i virtuell framtid
– Metaverse: Fem saker att veta – och vad det kan betyda för dig

– Seoul kommer att lansera ”Metaverse” Public Service Platform 2022
– Nike och Microsoft rusar in i Metaverse, Thai Banking Giant Goes Crypto + fler nyheterSource link