”Unikt DOGE-förslag”, Binance ”Fonds SAFU”, Monero-Mining Spider-Pirates, Late Thai CBDC + Fler nyheter


Källa: AdobeStock / alexander132

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Staking nyheter

 • Dogecoin Foundation, en ideell organisation bakom det membaserade projektet Dogecoin (DOGE), är arbetssätt på en insatsmekanism i samarbete med Ethereums (ETH) medgrundare Vitalik Buterin, som skulle tillåta alla dogecoin-användare att satsa sin DOGE och få extra tokens för att stödja nätverket. De tillade att de bygger ett ”unikt Doge-förslag” för en ”community staking”-version av proof-of-stake (PoS) som kommer att ge tillbaka till samhället genom välgörande ändamål.

Utbyter nyheter

 • Binance påträffade några problem med spothandel den 24 december, runt 5 på morgonen UTC, men uppgav att ”fonder är SAFU.” Problemen löstes inom mindre än en halvtimme.

Säkerhetsnyheter

 • Pirater som försöker ladda ner illegala kopior av Spider-Man: No Way Home filmer utsätter sina datorer för skadlig kod för kryptomining som avleder dessa datorer till mining monero (XMR), enligt cybersäkerhetsföretaget ReasonLabs. En trolig källa till torrenten kan vara en rysk torrent-webbplats, och även om skadlig programvara inte stjäl personlig information, påpekade ReasonLabs att den kräver en kostnad för offret, i form av ökade elräkningar och hög CPU-användning, vilket orsakar deras maskin att sakta ner.

CBDC nyheter

 • Centralen Bank of Thailand sade att de förväntar sig att testa sin digitala centralbanksvaluta (CBDC) för allmänheten som ett alternativt betalningsalternativ i slutet av 2022 – senare än planerat, enligt Reuters. Pilotprojektet, som tidigare planerats för andra kvartalet 2022, kommer att utvärdera användningen av CBDC i kontantliknande aktiviteter inom en begränsad skala, sa vice centralbanksdirektör Kasidit Tan.

Reglernyheter

 • Wyoming-senator Cynthia Lummis, en av de amerikanska lagstiftarna bakom många pro-krypto-lagstiftningar, planerar att införa ett omfattande lagförslag nästa år för att hantera digitala tillgångar, rapporterade Bloomberg. Det föreslagna lagförslaget kommer att syfta till att ge reglerande klarhet om stablecoins, vägleda tillsynsmyndigheter om vilka kryptor som tillhör olika tillgångsklasser och erbjuda konsumentskydd, samt skapa en organisation under den gemensamma jurisdiktionen av säkerhet och utbytesprovision (SEC) och Commodity Futures Trading Commission (CFTC) för att övervaka kryptomarknaden.

Handelsnyheter

 • Finansiellt tjänsteföretag Fidelity-investeringar’ UK arm rapporterade att under de senaste 12 månaderna var kunderna mest intresserade av att handla aktier i ett kryptogruvföretag Argo Blockchain. Företaget antydde dock att Argo kanske inte kommer att hamna i topp fem nästa år, eftersom ”nyanlända” slog gruvföretaget av listan över mest omsatta aktier i december.

Investeringsnyheter

 • Tillgångarna under förvaltning (AUM) av bitcoin (BTC) och Gråskala produkter föll kraftigare i december jämfört med konkurrerande tillgångar och digitala tillgångsföretag – vilket innebär att dominansen av de två bleknade under månaden, enligt marknadsdataleverantören CryptoCompare. Bitcoin-produkters marknadsandel sjönk från 70,6 % i november till 67,8 %, den lägsta andelen 2021, medan AUM i Grayscale-produkter sjönk 17,1 % till 43,9 miljarder USD och nådde en marknadsandel på 76,2 % av totala AUM, också den lägsta andelen av 2021.
 • US SEC har avvisat Valkyria och Kryptoin bitcoin spot Exchange-traded fund (ETF) ansökningar. Vakthunden har ännu inte godkänt en bitcoin spot ETF-ansökan.
 • Tokeniseringsplattform för innehållsskapare XCAD nätverk avslutad serie A-finansiering från en av Wall Streets stora digitala tillgångsspelare, Hoppa krypto, men avslöjade inte beloppet som investerats. Jump Crypto kommer att hjälpa till att bygga XCAD till en topptillgång i rymden, via utbyten, partnerskap, ytterligare likviditet och mer, sa de.

Karriärnyheter

 • Adam White, VD och grundare av företaget för digitala tillgångar Bakkt, är lämnar företaget i slutet av nästa vecka efter tre år. Bakkt-presidenten avslöjade inte vad hans nästa drag skulle bli, eller om han skulle fortsätta att arbeta i kryptorymden.
 • Richard Teng, som gick med Binance Singapore som dess verkställande direktör för fyra månader sedan, har tagit på sig en ny roll som den globala enhetens chef för Mellanöstern och Nordafrika, enligt hans LinkedIn-profil. Flytten kom efter att Binance tillkännagav ett avtal med Dubai World Trade Center Authority att etablera ett internationellt ekosystem för virtuella tillgångar.

Source link