UK Watchdog lär Coinbase, Kraken och andra hur man annonserar krypto


Källa: Adobe/ryanking999

Storbritanniens Advertising Standards Authority (ASA) har beslutat att förbjuda sju kryptorelaterade annonser. Den senaste uppsättningen av förbud illustrerar att företag i sin onlinekommunikation måste vara mycket noga med att utforma sina kryptorelaterade meddelanden på ett maximalt neutralt sätt och undvika att göra tillsynsmyndigheten irriterad.

Bland annat en betald Facebook-annons för större kryptobörs Myntbas förbjöds för vad ASA kallar ”oansvarigt utnyttjande av konsumenternas oerfarenhet och för att inte illustrera risken med investeringen.” Företaget försvarade sig genom att säga att det inte hade någon avsikt att antyda att krypto var okomplicerat och påståendet ”Enkelt och lätt att använda” hänvisade specifikt till dess app. Trots detta vidhöll vakthunden sitt beslut.

En digital affisch för kryptoutbyte Kraken som sågs i augusti 2021 på London Bridge station förbjöds också, och ASA anklagade företaget för att ”oansvarigt dra fördel av konsumenternas oerfarenhet och för att inte illustrera risken med investeringen.” Kraken försvarade sig genom att använda Storbritannien Financial Conduct Authority (FCA) forskning om konsumenternas åsikter om kryptotillgångar, som visar att 96 % av investerarna som kände till kryptovalutor men aldrig hade köpt dem också visste att tillgångsklassen inte var reglerad.

Trots detta argument var ASA inte övertygad, eftersom den ansåg att Kraken föreslog ”att investera i kryptovaluta var enkelt och lämpligt för alla oavsett personliga ekonomiska omständigheter eller förståelse för produkten” och i strid med dess kod.

Ett inlägg på pizzakedjans hemsida Pappa Johns och ett relaterat Twitter-inlägg som främjade krypto förbjöds för vad regulatorn ansåg vara ”oansvarigt utnyttjande av konsumenternas brist på erfarenhet och för att bagatellisera investeringar i kryptovaluta.” Kedjan slog sig ihop med London-baserad kryptoplattform Luno att erbjuda sina kunder små mängder bitcoin (BTC) vid beställning av pizzor. Papa John’s svarade att deras annonser inte kommenterade investeringar i krypto och kampanjen tillät endast kunder att få gratis bitcoin. ASA fastställde ändå sitt beslut.

Ett Twitter-inlägg från kryptohandelsplattform CoinBurp förbjöds för vad vakthunden kallar att oansvarigt utnyttja konsumenternas oerfarenhet och godtrogenhet, samt att inte informera dem om risken med den föreslagna investeringen. CoinBurp sa att det inte hade för avsikt att ”påstå att det var enkelt och för alla att investera i kryptovaluta”, men ASA vidhöll sitt beslut.

Andra företag vars kryptorelaterade annonser förbjöds av den brittiska tillsynsmyndigheten inkluderar Luno, kryptobörs Exmo Exchange, samt krypto- och aktiehandelsplattform eToro.
____
Läs mer:
– Polska konkurrensvakthunden riktar sig till Scamcoin, inte alla kryptoannonser
– Se hur Matt Damon hjälper Crypto.com att spendera 100 miljoner USD på en global kampanj

– Floki Inu översvämmer London med annonser medan Shiba Inu närmar sig Dogecoin
– Kändisar måste undvika att lura oerfarna kryptoinvesterare

– Se Spike Lees nya annons som snurrar krypto som ”nya pengar”
– Avslöjar London Bitcoin Projectionist som täcker staden med BTC-slogansSource link