Twitter introducerar verifierade NFT-profilbilder, skapar ett Foundation-konto


Källa: AdobeStock / tashatuvango

Sociala mediejätten Twitter har tagit ytterligare trevande steg in i världen av Ethereum (ETH) och icke-fungibla tokens (NFT) – genom att flytta för att tillåta vissa användare att använda verifierade NFT:er som sina profilbilder. Och företaget har tydligen också skapat ett konto på den inbjudningsbara ethereum-baserade NFT-marknaden fundament.

Per en officiell tweet från Twitter-prenumerationsarmen Twitter Blue och en ny sida på sin webbplats kommer användare av tjänsten, som kostar USD 2,99 per månad, att kunna ”ställa in en NFT som sin profilbild från Twitter för iOS-appen” – vilket betyder att de måste vara Apple iPhone-användare, även om detta kommer att innebära en speciell ”verifierad” ”hexagonformad profilbild” kan ses på alla plattformar.

Men flytten blir mer än bara estetisk. Twitter förklarade:

”Att ställa in en NFT-profilbild innebär att folk kan associera ditt Twitter-konto med din anslutna plånboks offentliga kryptoplånboksadress.”

Företaget varnade för att detta innebar att sådana Twitter-konton ”kommer att associeras med dina nuvarande och historiska kryptoplånbokstransaktioner och innehav, inklusive alla andra NFT:er i den plånboken, eftersom all denna information är tillgänglig på den offentliga blockkedjan.”

Under ledning av Twitters grundare Jack Dorsey, en ärke och frispråkig bitcoin (BTC)-tjur, vek sig den sociala mediejätten i allmänhet från ETH:s ekosystem. Dorsey har vid upprepade tillfällen insisterat på att han är ”bara för bitcoin” och har ibland tyckts locka ETH-gemenskapen. Dorsey avgick som Twitter-vd i november förra året.

Men eftersom NFT Twitter-profilbilder har tagit fart i Twitters värld, uppgav företaget att det hade fått ”många” förfrågningar om att införa ett sätt att säkerställa att profilbilder som använder NFT kan verifieras.

Samtidigt verkar företaget, som innehar ETH-tokens, vilja spendera dem på digitala konstverk. Plattformen verkar ha skapat ett konto på Foundation den här månaden, där den har över 360 följare. Det har ännu inte gjort ett köp på plattformen, men lade ett ETH 0,4-bud på ett animerat digitalt konstverk den 20 januari.

Den associerade ETH-plånboksadressen är densamma som företaget använde för att distribuera och sälja sin ”140 Collection” av NFT:er som släpptes sommaren förra året.

Twitter uppgav i september 2021 att man arbetade på sätt att låta användare autentisera och visa sina NFT.

Bloomberg citerade det sociala medieföretaget som uppgav att användare har gjort ”nästan 256 miljoner tweets om NFTs sedan 1 januari 2021”, med ”de allra flesta skickade av användare under de senaste sex månaderna.”

Samtidigt Twitter-användare, som Ouriel Ohayon, medgrundare och VD för mobilbaserad kryptoplånbok ZenGo, har delat sätt de tycker att Twitter kan använda för att förbättra sin nya NFT-funktion.

Andra har delat att det inte kostar dem något att lägga till profilbilder enligt några av Twitters specifikationer.

____

Läs mer:

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall

– Twitter erbjuder en smygtitt bakom kommande NFT-integrationsdesign
– Twitter lanserar Twitter Crypto: Så här kom företaget dit

– NFTs kan nå Facebook och Instagram som Meta Mulls NFT Marketplace – Rapportera
– NFT Infrastructure Moves: OpenSea förvärvar Dharma, Coinbase samarbetar med Mastercard

Source link