Två Texaner använder Flare Gas för att netto 4M USD på Bitcoin Mining, Planera USD 20M 2022


Källa: Adobe/Leonid Ikan

Två texanska 23-åringar har använt ett alternativt sätt att bryta Bitcoin (BTC), med hjälp av fakkelgas från oljeborrning, genererade 4 miljoner USD i intäkter förra året och siktar på 20 miljoner USD i slutet av 2022.

Giga energi, det Houston-baserade vertikalt integrerade naturgas-Bitcoin-gruvbolaget etablerat av affärspartners Brent Whitehead och Matt Lohstroh, placerar BTC-gruvutrustning packad i en fraktcontainer på en oljekälla, vilket gör att naturgas kan avledas till generatorer som omvandlar gasen till elektricitet . Denna elektricitet används sedan för att driva BTC gruvutrustning, rapporterade CNBC.

Källa: gigaenergy.com

”Vi kan producera en bitcoin för ~USD 4 000 eller så kan vi sälja naturgas för ~USD 16” per metrisk kubikfot, företaget twittrade i februari 2021.

Sedan dess har naturgaspriserna skjutit i höjden över hela världen, men de är fortfarande långt ifrån bitcoins värde även när man beaktar kryptons senaste topp.

Idag handlas BTC för cirka 42 500 USD.

”När jag växte upp såg jag alltid bloss, bara i olje- och gasindustrin. Jag visste hur slösaktigt det var,” Whitehead som deltog Texas A&M University med Lohstroh och kommer från en familj med en lång tradition av olje- och gasproduktion, citerades av CNBC. ”Det är ett nytt sätt att inte bara sänka utsläppen utan att tjäna pengar på gas.”

Giga Energy har tecknat kontrakt med mer än 20 olje- och gasbolag, inklusive fyra företag som är börsnoterade, och företaget för också samtal med statliga förmögenhetsfonder för att underlätta dess ytterligare expansion, enligt Whitehead.

Företagets team på 11 anställda kommer att få ytterligare sex personer denna månad, sa han.

Samtidigt förbereder företaget sig på att utöka sin produktportfölj med försäljning av generatorer och datacenter som ska ”vara tillgängliga för köp från och med första kvartalet 2022”, säger Giga Energy på sin hemsida.

Tekniken kan användas för att driva kryptomining, men också för att minska CO2-utsläppen, vilket framgår av data som släppts av Crusoe Energy Systems, ett företag dedikerat till att eliminera rutinmässig fackling av naturgas och minska kostnaderna för molnberäkning. Genom att minska utsläppen av oförbränt metan är det möjligt att minska koldioxidekvivalenta utsläpp med cirka 63 % jämfört med fortsatt fackling.
_____
Läs mer:
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Intel bekräftar sin Crypto Mining Plan

– Polsk gruvarbetare kommersialiserar teknik som använder solpaneler för att bryta Bitcoin, värma hus
– Hut 8:s ”Ferrari of GPUs” redo för Ethereums PoS Move, Miner öppen för M&A

– Bitcoin Mining CO2-fotavtryck är under 0,08% av det globala totala antalet – CoinShares
– 9- och 14-åriga Bitcoin, ETH, RVN Miners ’Tjäna 30 000 USD per månad’

– Hur det är att bryta Bitcoin som ett heltidsjobb
– Senator rasar över Bitcoins mindre än 0,08 % koldioxidavtryck

Source link