Tungt uppbackad DeSo skapar vågor med kontroversiell Google-inloggningsfunktion


Källa: AdobeStock / PixieMe

Decentraliserat socialt (DeSo), en blockkedja designad för att driva Web 3.0 decentraliserade sociala nätverk, har integrerat en ”Logga in med Google”-funktion för alla appar som byggts på dess plattform, vilket har utlöst en motreaktion från kryptogemenskapen.

Nader Al-Naji, chef för DeSo Foundation, meddelade nyheten via en Twitter-tråd och argumenterade för att sådana funktioner skulle påskynda mainstream-antagandet. ”Att sänka mainstreamens inträdesbarriär, som DeSo Identity gör, är *krävs* för mainstreamadoption av krypto”, sa han.

Al-Naji erkände att Chrome-tillägg gillar Metamask är säkrare, men sa att vanliga användare aldrig skulle installera dem på grund av användargränssnitt (UI) / användarupplevelse (UX) och andra tekniska komplexiteter.

”Istället för att skrika åt våra användare om bästa säkerhetspraxis, gjorde vi något radikalt: vi träffade dem där de är idag. Vi byggde DeSo Identity som en inbäddad iFrame”, sa Al-Naji och tillade att råa fraser inte heller är lämpliga. alternativ.

Som tidigare rapporterats är Al-Naji också skaparen av ett kontroversiellt decentraliserat socialt medieprotokoll på DeSo blockchain, Bitclout, som han hävdade skapades ”som en tidig prototyp.” Efter lanseringen av DeSo döptes CLOUT-token om till DESO.

Noterbart såg DeSo en privat token-försäljning värd över 200 miljoner USD till högprofilerade investerare, inklusive Andreessen Horowitz, Sequoia, Socialt kapital, TQ Ventures, Coinbase Ventures, Winklevoss huvudstad, Blockchain.com, och ett antal andra välkända namn inom det kryptofokuserade riskkapitalområdet.

Ytterligare detaljerade om den nya funktionen sa Al-Naji att ”Logga in med Google” använder en fröfras men säkerhetskopierar den till Google Drive. Han tillade att användare som föredrar att inte använda den här nya funktionen fortfarande kan registrera sig med en fröfras.

Kryptocommunityt välkomnade dock inte denna nya funktion med öppna armar, och påpekade att den backade seed-frasen i Google Drive enkelt kan raderas eller till och med hackas.

”Låt oss sätta en global fil med titeln ”fröfras” på varje persons google-konto. På så sätt kan vilken dator som helst som du av misstag loggar in på och glömmer att logga ut på, eller någon bluffapp som ber dig att ”logga in med google” och läser dina filer, kan stjäla dina mynt,” sa Ben Simon, partner och forskningschef vid Mekanism kapital, ett USA-baserat riskkapitalinvesteringsföretag.

Andra användare nämnde att med detta håller plattformen på att avta ytterligare från kryptos kärna decentralisering.

__

Som rapporterats är projektets skapare, tidigare endast känd under sin pseudonym Diamondhands, en före detta Google-ingenjör som också grundade stablecoin-startupen Grund, som stängde dörrarna 2018.

Samtidigt verkar DESO opåverkad av nyheterna. Klockan 9:23 UTC måndag morgon handlas myntet till 76,98 USD, upp med 1,3 % under de senaste 24 timmarna, och ned 14,7 % under den senaste veckan enligt CoinGecko.

____

Läs mer:
– Altcoin-handlare får en ny älskling när Bitclout Creator lanserar DeSo
– BitClout Investors Coinbase & Blockchain.com ökar sina Shilling-ansträngningar

– Framstående kryptospelare blir alltmer arga på BitClout med mycket stöd
– Decentraliserad dYdX gick ner på grund av beroende av centraliserade molntjänster

– Cryptoverse & Busta Rhymes påpekar brister i Facebooks centraliserade system
– Decentralisering i krypto är ett svårt att mäta ideal

Source link