Tokens.com köper virtuell mark för 2,8 miljoner USD i det kommande modedistriktet


Källa: Skärmdump, Decentraland / Twitter

Tokens.com, ett börsnoterat företag som investerar i intäktsgenererande digitala tillgångar, har förvärvat 116 skiften virtuell mark inom Decentraland’s metaverse, som enligt uppgift är det största metaverse markförvärvet hittills.

Varje skifte motsvarar 52,5 kvadratmeter virtuell mark, vilket gör att förvärvet motsvarar totalt 6 090 kvadratmeter.

Företaget betalade MANA 618 000 (över 2,8 miljoner USD med nuvarande kurser) för att förvärva egendomen, som ligger i hjärtat av Decentralands Modegatan, ett område som sägs vara redo att bli ett mode- och e-handelsnav inom den kommande digitala eran.

”Mode är nästa stora område för tillväxt i metaversen,” sa Sam Hamilton, chef för innehåll på Decentraland. ”Så det är lägligt, och mycket spännande, att Metaverse Group har gjort ett så avgörande åtagande med detta markköp i hjärtat av Decentralands modeområde.”

Metaverse Group, ett dotterbolag till Tokens.com, har slutfört förvärvet och siktar på att skapa partnerskap med modemärken som är intresserade av att marknadsföra sina e-handelserbjudanden inom metaversen.

Förmodligen kan lyxvarumärken till stor del dra nytta av virtuella universum där de kan marknadsföra sina fysiska varumärken och erbjudanden eller till och med tillhandahålla helt virtuella föremål, vilket förklarar varför de investerar hårt i utrymmet.

Tidigare i år, Gucci höll en virtuell modeinstallation kallad ’Gucci Garden Experience’ som en del av ett samarbete med Roblox, en plattform som gör det möjligt för användare att utveckla 3D-spel och utrymmen. Vid evenemanget såldes en exklusiv digital Gucci-väska för Robux 350 000 (4 000 USD).

Likaså gigantiskt sportklädesföretag Nike nyligen presenterade Nikeland, ett virtuellt 3D-utrymme där fans kan ansluta, skapa, dela erfarenheter och tävla. Det kommer också att finnas ett digitalt showroom där användare kan utrusta sina avatarer med speciella, virtuella Nike-produkter.

Samtidigt har Decentralands inhemska token MANA pumpat in pris efter affären. Klockan 12:37 UTC handlas MANA för 5,22 USD per mynt, en ökning med 24,3 % under de senaste 24 timmarna, samt nästan 60 % under veckan, enligt data från CoinGecko.

____

Läs mer:

– Metaverse-tokens förlänger rallyt efter Facebooks Meta Move
– Decentraland ser rekordstor försäljning på 913 000 USD i virtuell mark

– Vogue tar med NFTs till modetidningsvärlden
– Crypto.com, Virtual Fashion Platform för att lansera NFT Store, SpaceX-inspirerade stycken

– Blockchain-erbjudanden: virtuell bil för 100 000 USD och digital klänning för 9,5 000
– Hur NFTs kan revolutionera modeindustrin

Source link