TikToks NFT: er körs i frågor när artister tvekar att delta


Källa: Adobe/Ascannio

Plattform för sociala medier Tick ​​tack nyligen avslöjade planer på att expandera till icke-fungibla tokens (NFT), men det verkar ha stött på problem, med vissa kritiker som beskriver sin planerade NFT-lansering som en flopp.

Namngivna ’TikTok Top Moments’ och omfattar ett parti trendiga musikvideor av artister som den amerikanska rapparen Lil Nas X och den filippinsk-amerikanska sociala mediepersonligheten och sångaren Bella Poarch. Tokens skulle göras tillgängliga på Ethereum (ETH) denna månad . Trots den hype som plattformen försökte skapa kring samlingen hävdar amerikanska tidningen Rolling Stone att industrins insiders kallar Tik Tocks insatser allt annat än framgångsrika.

”Intäkterna kommer i stor utsträckning att gå direkt till de involverade skaparna och NFT -artisterna, vilket ger TikTok- och NFT -fans och entusiaster ett sätt att visa stöd till de skapare de älskar,” förklarade plattformen inför lanseringen, även om programmet hittills inte har stimulerade alla intäkter, och branschens surr indikerar att olika artister överväger att släppa det.

Medan vissa insiders talade under anonymitet, beskrev tre personer med kunskap om NFT -insatsen det som ”en utmaning”, ”en röra” och ”ett fullständigt skämt”, enligt tidningen.

TikToks första NFT -samarbete, med den amerikanska rapparen Lil Nas X och artisten Rudy Willingham, har inte släppts ännu, och en källa nära initiativet sa enligt uppgift att släppet inte kommer ut alls.

Utöver det har Poarch, TikToks främsta kändis, enligt uppgift övervägt att dra sig ur programmet över bekymmer relaterade till dess genomförande, säger en annan källa.

För att uppmuntra Poarch hade den sociala mediejätten enligt uppgift erbjudit sitt marknadsföringsstöd som potentiellt kan vara så mycket som 4 miljoner dollar runt artistens nästa release och att använda ett av hennes spår i en annonskampanj. En TikTok -talesman hävdar dock ”detta är inte korrekt”.

En talesman för TikTok berättade Cryptonews.com att en av de planerade NFT-auktionerna, med rapparen Curtis Roach som samarbetade med NFT-skaparen COIN ARTIST på sin första musikinspirerade droppe, var live och tillgänglig för budgivning här.

____

Läs mer:
– Kolla in dessa 6 TikTok -videor som kommer att bli NFT
FinTok & ’Finfluencers’ är på uppgång: 3 tips för att utvärdera deras råd

– Dogecoin ökar när TikTokers försöker pumpa det
– TikToker skapar skämt -SCAM -mynt – och människor köper det i Droves

– Bitcoin, Ethereum & Co har gott om utrymme kvar att ta över TikTok
– Grimes och Paris Hilton Go Full NFT – Men vissa varnar för problem framåt
___
(Uppdaterad den 14 oktober, 07:36 UTC med en kommentar från TikTok.)Source link