The Taxman Cometh – För ”Billions of Dollars” värda krypto


Källa: AdobeStock/pabrady63

Amerikas centrala skatteorgan, den Internal Revenue Service (IRS) har sagt att de förväntar sig att krypto värd miljarder dollar kan beslagtas nästa år igen.

Bloomberg citerade IRS Criminal Investigation Chief Jim Lee som sa:

”Jag förväntar mig att en trend med kryptobeslag fortsätter när vi går framåt in i räkenskapsåret [FY] 2022. Vi ser krypto involverad i ett antal av våra brott när vi går framåt.”

Lee talade efter att en årsrapport från IRS avslöjade att IRS hade beslagtagit häftiga tokens till ett värde av 3,5 miljarder USD FY2021, vilket står för hela 93 % av alla tillgångar som återvunnits av byrån under året.

Och IRS har finslipat sina förmågor och hävdat att de har börjat utbilda skattetjänstemän med olika blockkedje- och kryptorelaterade analytiska färdigheter.

Dessa ansträngningar verkar ha gett resultat: detta räkenskapsår har sett IRS-utredarna lyckats stänga nätet på 1 miljard USD som stulits från det nu nedlagda Silkesväg utbyte och en fd Microsoft utvecklare som förskingrat medel värda 10 miljoner USD och försökte täcka sina spår genom att konvertera fiat till krypto.

Den kontroversiella infrastrukturlagen, som nyligen införlivats i lag, innehöll också klausuler som effektivt tillåter IRS att intensifiera sina övervakningsinsatser.

Dessutom blev kryptoförespråkare upprörda den här månaden över politikers beslut att inkludera en klausul i lagförslaget som skulle tvinga ”digitala tillgångar” handelsföretag och individer som tar emot tokens värda över 10 000 USD att lämna in 8300 formulär till IRS och rapportera avsändarens personuppgifter – inklusive uppgifter som deras fullständiga namn, adresser och personnummer.

När detta träder i kraft måste decentraliserad finans (DeFi) och kryptoanvändare avslöja många av sina aktiviteter för IRS – eller riskera straff.

IRS tillade att det hade skett en ”exponentiell tillväxt” i antalet internetrelaterade brott som har haft en effekt på det amerikanska skattesystemet och finanssektorn under det senaste året.

____

Läs mer:

– US Infra Act: Cryptoverse säger att kampen inte är över, men saker kan bli ”rörigt”
– Hillary Clinton hävdar att krypto kan destabilisera nationer, valutor

– USA:s regerings skatteplaner för orealiserade vinster kan också drabba krypto ”miljardärer”.
– Amerikanska skördare med skattebortfall gör hö medan solen skiner – men klockan tickar

– Kryphål för skatteparadis medborgarskap för amerikanska kryptofolk kanske inte håller öppet länge
– Pandora Papers avslöjar hur World Elite använder äldre finansiering för att dölja förmögenheterSource link