Digitala kort spel som Hearthstone är kul, men att få de kort som behövs för att spela är det inte.

Det är ett problem som Coase – ett företag som lanserades av Tezos co-grundaren Kathleen Breitman – syftar till att lösa med sitt nya spel, Emergents.

Den nya avdelning, vars alpha-version öppnar upp för ett fåtal utvalda i början av April, kommer som marknaden för online-kortspel närmar $2 miljarder i storlek och coronavirus-relaterade driftstopp bilresa spelare inomhus.

Coases innovation: Låt folk att lätt köpa och byta kort de faktiskt vill ha.

“Ge valfrihet gör att människor mår bättre och också för att det främjar experiment, vilket är något som verkar ha gått förlorat i övergången till digitala,” Breitman berättade CoinDesk i en intervju.

I samlarkortspel, det är två jättar. Den ursprungliga analoga versionen, Magic: The Gathering, som är utan tvekan den mest framgångsrika varumärke i Hasbro portfölj, och den digitala Hearthstonevilket ger en uppskattad $400 miljoner euro för sin ägare, Blizzard Entertainment. Men båda har problem med hur kort som får distribueras.

För dem som aldrig har spelat Magikorten är fördelade i fysiska förpackningar, som var och en har en distribution av kort av olika rariteter. Generellt sett, endast ett eller två kort per pack är värt att hålla på. Alla som spelar vet att de kommer oundvikligen att sluta med massor av oönskade dubbletter. Det finns en stark andrahandsmarknad för Magi kort men spelets skapare har till stor del låtsades att det inte existerar.

Hearthstone är mer komplicerat. Spelare få gratis kort. De kan köpa förpackningar. De kan också handla i sina kort för att få andra kort, typ, men de förlorar en hel del av värde när de gör det. Så, Hearthstone har en inbyggd sekundära marknaden, men det är mycket utvinningsindustrin.

För Coase grundare Zvi Mowshowitz – som också är en 2007 inkallad till Magi Hall of Fame – både distribution metoder lämnar en hel del övrigt att önska.

Emergents kommer att ta en helt enkel lösning: Låt folk köpa det kort som de vill.

Brian David Marshall, en tredje grundare, sade Coase har “en ekonomisk modell för att göra en collectible card game på blockchain som fångar mycket av det som gör fysiskt kort spel bra.”

emergents
Art on the Emergents målsida.

Kort som token

Coase kommer att vara den primära och sekundära marknaden allt i ett. Som bitcoin på Torget är Pengar App Coase kommer att säljaren och köparen för Emergents kort, i huvudsak agerar som market maker.

Företaget använder bindning kurvor, ungefär som Ethereum s token-byta plattform Uniswap, för att dela ut korten. Korten kommer att ha en fast leverans och priserna kommer att svänga med efterfrågan, bestäms av en algoritm. Nya kort kommer ut och säljas på plats till ett lågt pris.

Varje kort som säljs kommer att göra nästa kort säljs bara lite dyrare, men varje kort som såldes tillbaka till Coase kommer att göra nästa kort som säljs lite billigare. När marknaden för en viss kort är mättad, det kommer att bli billiga. Så kortet blir knappa, det kommer att gå långt upp i pris.

Kort kan säljas tillbaka till företaget på något som 95 procent av deras värde. “En av de saker vi ville dra fördel av detta blockchain teknik är att ge människor möjlighet att känna sig riktigt smart,” David Marshall sade.

Så, till exempel, att det skulle vara ett kort som ser helt OK för de flesta spelare, men någon gammal spelare Magi vet att värdet av korten kan ändra snabbt som samhället lär sig spelet. Om vissa spelare byggt ett däck som gjorde stora ting med kortet, ordet skulle komma runt och det skulle gå upp i värde snabbt.

Så i det här fallet “att känna sig smart” skulle också innebära möjlighet att sälja en kort tillbaka till Coase marknaden för en trevlig vinst.

Användare kan handla direkt, naturligtvis, detta är crypto, och människor kommer att kunna ställa upp i utbyte för kort också, men grundarna hoppas användaren erfarenhet av att köpa och sälja de flesta kort genom Coase kommer att vara så bra på att spelarna kommer att i första hand förlita sig på sina marknader.

Som sagt, grundarna var mycket tydlig med att bolaget kommer inte att motstå användare trading kort men de önskar. När de köper dem, de är deras att använda när de vill.

Hela projektet bygger på Tezos, så det är klart, alla affärer kommer att göras i blockchain infödda cryptocurrency, XTZ, men företaget arbetar även för att dölja detta bakom fiat skenor för användare som inte bryr sig om kryptografi aspekt.

Digitaltekniken ger också dem att snurra upp intressant mekanik. Till exempel, en av de mest populära formerna av Magi är “utkast”, där alla köper tre förpackningar men spelarna får välja vilka kort de håller.

Emergents planer på en phantom förslaget, där spelare kommer att ha en liknande upplevelse, men kan sedan välja om de vill köpa kort de spelade med i slutet av spelet (eller inte).

Blockchain förmåner

Några kort kommer att bli mer unika med att använda, det är där det kan finnas möjligheter för utbyte i ett unikt blockchainy omständigheter.

Till exempel, Magi kort kan inte hålla koll på spel korten har spelat. Digital-kort kan.

Så allt beror på hur populära de få spel, men om fandom blir tillräckligt stor, allvarlig fans kan bry sig om något immateriella kvaliteter av spelet som kan loggas och visat på blockchain, även om de inte påverkar gameplay.

“Våra kort minne,” Mowshowitz sagt.

Det innebär att ett kort kan ha en post som visar att det spelade i det vinnande däck på en stor turnering. För en konstnär eller en spelare kan också signera någons kort, som visar att solfångaren har träffat någon från digital upplevelse.

Coases bindning-kurvan-som regleras pooler förmodligen inte kommer att vara bra på att belysa kortets minne, vilket kan skapa en möjlighet för entreprenörer att skapa en marknadsplats för kort med unik härkomst. Om fanbase blir tillräckligt stor, dvs.

Det är dock en viktig fråga någon från central spel kommer att undra är denna: Kommer företaget att bråka med utbudet?

Till exempel, om spelet plötsligt toppar i popularitet och utbudet blir tajt, kommer de vrak kort värden genom att snabbt pumpa upp leveransen?

Den Coase grundarna var mycket tydlig på denna punkt: Ingen. Korten kommer att komma ut med fasta leveranser och de kommer att hålla sig till det, vilket kan vara smärtsamt en dag för spelare som verkligen vill ha något men också bra för människor som fått kort i början.

Den bild av Coase laget var att det skulle vara på det sättet.

“Detta är crypto,” Mowshowitz sagt.

Nog om korten. Hur är spelet?

Naturligtvis, planen för Coase fungerar bäst om det första spelet kommer ut starkt.

Emergents är fortfarande i alpha, men i grund och botten är det ett spel för gropfrätning super-beings mot super-varelser. Immateriella rättigheter är från en analog däck-builder som skapats av David Marshall kallas Emergents: Genesis.

Spelarna agerar som team leader för ett gäng super-varelser som är långsamt kommer ut och försöker att attackera andra spelare. Att attackera de första att komma förbi sina motståndare egna team av super-varelser. Spelen är indelade i olika fraktioner, som drivs av olika typer av resurser.

“Hur du bygger dina resurser för att spela kort, genom att spela kort,” David Marshall sade.

Det finns vissa delar av spelet där Coase laget känns som att de har lagt till innovationer till formen, men dessa behöver inte handla om spelet användning av blockchain teknik.

“Jag tror att den nål som Zvi och Brian försöker tråd,” Breitman förklarade, “är att göra ett spel som har en hel del strategiskt djup, som även kan avnjutas av nybörjare.”

Det finns också möjlighet att lägga korten på fältet utan att använda dem omedelbart. Det är, ta bort dem från din hand, men väntar på rätt tillfälle för att aktivera dem.

Till att börja med, det kommer vara en massa tutorials. Företaget kommer att släppa en bas uppsättning av gratis kort som alla kan börja med, i ett format som kallas “fri kort konstruerade.” Sedan andra kort som kommer ut varje vecka som spelare kan köpa. Detta innebär att det kommer nya kort hela tiden, och det innebär också att när spelet blir ur balans på något sätt Coase kan snabbt skriva ut nya kort att ta itu med det.

Dessutom kommer företaget att eventuellt släppa ett software development kit (SDK) som skulle göra det möjligt för användare att skapa nya upplevelser för att använda sina kort (nytt format, nya regler, nya begränsningar). Magi korten har en grundläggande spel som är knutna till dem, men spelarna har hittat massor av nya spel baserat på korten. En spelare med en kodning skicklighet skulle kunna göra samma sak så småningom med Emergents.

Och om blockchains börja kommunicera effektivt, Emergents kan även utvecklas bortom Tezos. Det är, trots allt, en hel metaversum för spel ute.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link