Tether fryser 160 miljoner USD – tunga adresser på begäran av brottsbekämpande


Källa: AdobeStock / sharafmaksumov

Stablecoin-utgivaren Tether (USDT) frös tre adresser på Ethereum (ETH), som tillsammans innehar tillgångar till ett värde av 160 miljoner USD.

Detta har bekräftats av Tether, som uppger att de har gjort det på begäran från brottsbekämpande myndigheter, per Coindesk.

Per dataanalyswebbplats Bloxy, Tether själv har hittills fryst 563 adresser. Tre anges som blockerade den 13 januari.

Enligt Etherscan.io har 576 konton blockerats av en leverantör av förvaringsplatser för stablecoin som USDT och USD coin (USDC).

Ett sådant konto har USDT 818 756,12, med ett totalt saldo på USD 969 810 i mer än 100 mynt.

När kontona är svartlistade fryses USDT-saldot och användarna kan inte flytta pengar från dem.

För nästan ett år sedan hittills sa Tether till South China Morning Post att de ”jobbar outtröttligt för att hjälpa brottsbekämpande myndigheter att stoppa brottslingar och förbjuda smuggling”, och att de ”kommer att dela kundinformation med brottsbekämpande myndigheter när de får en giltig rättsprocess”, tillägger :

”Vi har faktiskt hjälpt brottsbekämpande myndigheter och offer att frysa och återlämna miljoner i USDT.”

Därför är detta långt ifrån första gången som Tether hade fryst medel, några av dem värda miljoner, och några av dem gick tillbaka till ägarna – men det har väckt oro över centraliseringen varje gång.

”Detta representerar en ganska betydande utveckling av centraliserad stablecoin blacklist-aktivitet,” kommenterade advokat Collins Belton på denna senaste svarta listning. ”Med tanke på storleken antar jag att detta bara kan vara ett fåtal valar, en börs/dess dotterbolag eller mindre statlig aktör.”

Belton föreslog att dessa kan vara individer/grupper som är involverade i kriminella och/eller sanktionerade aktiviteter, eller försöker undvika sanktioner.

Som rapporterats, blockchain analysföretag Kedjeanalys fann att bedrägerier fortsätter att generera den största strömmen av kryptobaserad brottslighet efter transaktionsvolym, med mer än 7,7 miljarder USD i krypto som stulits från offer över hela världen i december 2021.

Men företaget sa också denna månad att tillväxten av legitim kryptoanvändning är mycket högre än den för olaglig användning.

____

Läs mer:
– Tether träffar tillbaka på ’Outlandish’-rapporten när USDT ’Mystery’ fortsätter
– Tether Frozen in Poly Hack Returned to Owners, Fueling Centralization Debatt

– Länder bör förhindra ”Regulatory Arbitrage” för Stablecoins – FSB
– USA:s senat kräver svar från Stablecoin-utgivare, uttrycker ”oro”

– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– In-person Tether Swap förvandlas till en blodig kidnappningsprövning för USD 3M Crypto Trader

Source link