Tech Crackdown har inte stoppat kinesiska företags blockchain FoU -framsteg


Peking. Källa: Adobe/ SeanPavonePhoto

Kinesiska företag toppar fortfarande blockchain -patentlistorna – trots Pekings senaste krig mot krypto och några av landets största teknikföretag.

I en ironisk vridning har några av de företag som har fallit för en hårdare attack mot spel-, fintech-, underhållnings- och chattappsoperatörer framträdande framträdande i det senaste globala blockchain -patentindexet, som sammanställts av intellektuell äganderättsindustri. IPR Daily och den incoPat Innovation Index Research Center.

Men trots Pekings uppenbara misstro mot Mellanrikets största teknikföretag är det fortfarande fast beslutet att vinna det globala blockchain-teknikloppet-och har gett ”politiskt stöd” till företag som är engagerade i att göra blockchain-relaterade ”företagsinvesteringar”.

Som ett resultat kommer Alibaba fintech -dotterbolag och WeChat Pay -operatör Myrgrupp ligger nu först på den årliga topp 100 -listan, där den står huvud och axlar över sina inhemska och globala konkurrenter i blockchainforskning och utveckling. Företaget har registrerat totalt 1 252 blockchain-auktoriserade patent mer än ”summan av de andra till femteplacerade företagen” på listan.

Alibaba moderföretag registrerade också 249 av sina egna patent, rankade fjärde på listan.

Detta framsteg är desto mer anmärkningsvärt med tanke på vilket fruktansvärt år Ant Group har lidit av kinesiska tillsynsmyndigheter. Dess första offentliga erbjudande (IPO) avskaffades vid elfte timmen av Peking innan dess grundare Jack Ma försvann från det offentliga ögat spårlöst. Flera månader senare återvände en nyligen dämpad och krossad Ma till platsen, men verkar ha blivit en skugga av sitt tidigare jag.

På senare tid har företaget fallit illa med data och monopolregler som Peking har använt för att plocka fram maktbasen hos ledande teknikföretag.

Alibabas största rival har också upplevt exponentiell tillväxt på blockchain -patentfronten, trots mycket liknande hinder: Tencent förra månaden föll ur världens tio bästa företag, rapporterade Investment Week-med skrämmande aktieägare i väst som fastnade för en försäljning av kinesiska techaktier.

Men företagets Tencent Technology arm såg den snabbaste tillväxttakten på indexet under det senaste året, rankad tvåa efter Ant med 391 auktoriserade blockchain-relaterade patent.

Mediet China News påpekade att Kinas blockchain -industri ”har utvecklats snabbt och är i en ledande position inom blockchain -patent.”

Amerikas IBM blev trea med 297 auktoriserade patent. De amerikanska banken var nia på listan med 74 patent och det enda andra icke-kinesiska företaget i topp 10 var Sydkoreas Myntplugg (på femte plats) med 114.

Totalt var över hälften av de 100 bästa företagen på listan kinesiska och en fjärdedel var amerikanska. Fem sydkoreanska och fem japanska företag gjorde också listan, tillsammans med fyra tyska företag. Andra länder kunde inte samla mer än ett enda företag på listan.
____
Läs mer:
– Binance för att pumpa 1B USD i sin kedja, syftar till miljarder användare
– Multi -Chain Future ger flera konkurrenter till Bitcoin och Ethereum – Analytiker

– Kinas Blockchain -investeringstillväxt avtar

– Kinesiska företag som lämnar fastlandet som kryptobrytningar
– Kina redo att bli tuff med tillämpning av Crypto CrackdownSource link