Taproot sparkar Jevons paradox för Bitcoin UTXO i en annan växelNedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1113: ”Taproot kicks Jevons Paradox into another gear.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Medan många på Bitcoin och krypto Twitter tjafsar om semantiken när det gäller definitionen av ett smart kontrakt och hur uttrycksfulla Bitcoins smarta kontraktsmöjligheter är, tänkte din farbror Marty att han skulle ta diskussionen på en annan väg och lyfta fram det faktum att Taproot-aktivering bör hjälpa till att sparka Jevons Paradox som tillämpas på bitcoin UTXO:er i en annan växel. För någon av er freaks som inte är bekanta med min övertygelse om att Jevons Paradox kan appliceras på Bitcoin, och mer specifikt, bitcoin UTXOs, här är en trevlig primer för dig.

Kort sagt, när en vara (i det här fallet en bitcoin UTXO) blir effektivare ökar det mängden nytta som den tillhandahåller marknaden och efterfrågan på den varan ökar tillsammans med den nyttoökningen. Det är en paradox eftersom många skulle tro att när saker och ting blir effektivare använder du dem mindre. När det gäller bitcoin UTXO, tror jag att man kan göra så att de som arbetar med och runt Bitcoin gör UTXO:er mer effektiva – oavsett om det är från att minska satsen per byte det kostar att skicka en transaktion, vilket gör produktionen av en ny UTXO mer privat eller tillåta användare att göra mer med sina UTXO ur ett beräkningsperspektiv — de kommer att öka efterfrågan på UTXO, vilket kommer att öka användningen, vilket oundvikligen kommer att leda till den livliga och hälsosamma avgiftsmarknaden som många vill säga aldrig kommer att förverkligas.

Taproot-aktiveringen gör det möjligt för bitcoiners att utnyttja fördelarna med Schnorr-signaturer och ger utvecklare möjligheten att skriva skapa mer uttrycksfulla skript som kan möjliggöra mer komplexa transaktioner. Detta kommer att skapa en bas för att bygga bättre integritetsmöjliggör teknik i framtiden, samtidigt som det inleds väsentliga förbättringar av transaktionsdataeffektivitet och den funktionella nyttan av bitcoin UTXO. Dessa förbättringar representerar massiva hopp som kommer att öka mängden saker som en bitcoin UTXO kan göra. Med tiden, när utvecklare bygger ut den programvara som krävs för att utnyttja dessa funktioner, kunde vi se en explosion av aktiviteten i kedjan när användare drar fördel av det nya verktyget. Tiden får avgöra.

Om detta skulle bli verklighet kan vi förvänta oss att avgifterna för att skicka en on-chain-transaktion kommer att öka. Hjälper den nedersta raden av gruvarbetare som arbetar med att säkra nätverket genom att beställa transaktioner. Detta bör säkerställa att det aldrig finns ett behov av att göra något drastiskt som att öka utbudet av bitcoins för att fortsätta uppmuntra gruvarbetare att arbeta med att säkra kedjan. Många som är rädda för att gnälla över en avgiftsmarknad som utvecklas gör det vanligtvis genom att ta nuvarande och tidigare användningsstatistik från Bitcoin-nätverket och extrapolera den framåt. Jag tror att detta är ett allvarligt misstag som belyser hur fantasilösa många i utrymmet är för tillfället. Vi är inte i närheten av att förverkliga Bitcoin-nätverkets fulla potential. En överväldigande majoritet av människorna på denna planet vet inte riktigt vad Bitcoin är eller vad det kan göra för dem.

Naturligtvis kommer antalet människor som är okunniga om Bitcoin och dess potential att minska med tiden. Allt eftersom tiden går framåt och fler och fler individer inser vad vi har här, kommer det att bli en explosion av aktivitet som kommer att få oss att skratta åt hur lite människor använde Bitcoin i dagens värld. Det är då vi kommer att inse de största fördelarna med den ökade användbarheten av UTXO.

Dessutom och som en slump, de flesta människor som kommenterar intäkter från gruvarbetare rabatterar också kraftigt saker som oförutsedda förbättringar av firmware, effektivare kylsystem och möjligheten för gruvarbetare att realisera intäkter utanför blocket belöning i form av att få en viss produktiv användning av deras spillvärme.

Kritikerna, man. De är inte särskilt framåtanda enligt mig.

.Source link