Sydkoreanska regeringen står inför Raft of Crypto Tax Ändringsförslag


Källa: Adobe/weyo

Sydkoreanska lagstiftare översvämmar parlamentet med räkningar om kryptofördröjning. Nationalförsamlingens finansnämnder är inställda på att väga upp värdena för fyra separata försök att spåra ur Seouls planer på att ta ut 20% kapitalvinstskatt på alla handelsvinster över en årlig tröskel på 2 100 USD.

Regeringen har försökt gräva in sig i frågan, efter att nationalförsamlingen grönlyste den nya skatteregeln med ett bunt andra reformer tidigare under året. Sedan det accepterades har dock både börser och privata investerare väckt oro över hur skatten kommer att genomföras. Vissa har hävdat att skatten är grovt orättvis, särskilt som KOSDAQ börsinvesterarnas vinstgräns är för närvarande 42 000 USD.

Förra veckan var vice premiärminister och finansminister Hong Nam-ki och Kim Dae-ji, chefen för Nationella skatteverket (NTS), grillades separat av nationalförsamlingens planerings- och finanskommitté för kryptoskatterelaterade frågor. Båda hävdade att det inte fanns något sätt att fördröja den nya skatten (beräknas träda i kraft den 1 januari 2022).

Båda männen erkände dock att ”praktiska svårigheter” med att genomföra skatten fortfarande kvarstår.

Samtidigt kan minst tre separata räkningar ytterligare testa regeringens beslutsamhet. Det regerande demokratiska partiet är splittrat i frågan om kryptoskatt, och med val som väntar i mars 2023 kan genomdrivning av impopulära skatteuppgifter främja yngre väljare. En färsk undersökning visade att de flesta sydkoreaner faktiskt stöder införandet av en skatt på kryptohandelsvinster. Men avgörande var motståndet mot skatten lägst bland yngre respondenter.

När den nuvarande regeringen svepte till makten på baksidan av en ungdomsledd folkrörelse, är partiet försiktigt med att främja sin en gång starka stödbas, av vilka många har tagit till krypto under de senaste 12 månaderna.

Electronic Times rapporterade att Cho Myung-hee, medlem i oppositionens People’s Power Cryptoasset Special Committee, har föreslagit en ändring av inkomstskattelagen som skulle göra att den nya skatten försenas med ett år, läggs till inkomstskattberäkningar och skulle stöta på rapporteringströskel upp till paritet med KOSDAQ -aktien.

Två av hennes kolleger i folkmakten, Yoon Chang-hyeon och Yoo Kyung-joon, har också lanserat separata bud för att fördröja skatten till 2023 respektive 2024.

Och en fjärde proposition från Noh Woong-rae, från Demokratiska partiet, har också lagt fram en föreslagen inkomstskattändring som skulle skjuta upp beskattningen med ett år och se kryptoinkomster klassificeras som ”inkomst av finansiella investeringar.”

De berörda kommittéerna kommer att behandla alla fyra propositioner under dagen framåt, om inte författarna beslutar att effektivisera och kombinera sina förslag.

På andra håll, Korea Customs Service har lovat att utfärda ytterligare en krypto ”nedbrytning”.

KBS rapporterade att tjänsten vill göra rättsliga ändringar och ”driva på revideringar av tullagen”-att ålägga fler böter ”för icke-inlämning eller falsk inlämning av tulldata.”

Det vill också ha nya befogenheter för att tillåta det att beslagta tillgångarna hos skatte ”dodgers” som använder krypto och kommer att försöka dela information med Ministeriet för offentlig förvaltning och säkerhet.

Tjänsten varnade för att den måste bekämpa ”prismanipulation” – troligen en hänvisning till de ”kimchi premium” -handlare som den har försökt åtala tidigare. Sådana handlare har försökt utnyttja skillnaden mellan priser på inhemska och internationella börser, köpa bitcoin (BTC) och altcoins i disken utomlands och sedan sälja mynt på inhemska plattformar.
____
Läs mer:
– NFT -skatt & ”Praktiska svårigheter” med kryptoskatt i rampljuset i Sydkorea
– Pandora Papers avslöjar hur World Elite använder äldre finanser för att dölja lyckor

– USA: s skatteförlustskördare i USA gör hö medan solen skiner – men klockan tickar

– Sydkoreansk skattman ska beviljas rätt att söka i Crypto Tax Evaders -hem
– IRS skickar undercover agent till att byta kriminella på Crypto MarketplaceSource link