Sydkoreanska kryptobörser ser ett ökat antal klagomål, fler människor vänder sig till hembrytning


Källa: Adobe/skrotov

Antalet kundklagomål mot Sydkoreas fyra största kryptobörser ökade med 7,7 gånger förra året eftersom medborgare i landet anammar krypto som aldrig förr. Samtidigt ökar också kryptomining.

Yonhap rapporterade att uppgifterna om klagomål lämnades in av Koreas konsumentbyrå till parlamentsledamoten Lee Joo-hwans kontor från oppositionspartiet People’s Strength Party.

Uppgifterna visar att totalt 232 formella konsumentklagomål lämnades in till byrån förra året från kunder på de fyra börserna – Upbit, Coinone, Korbit och Bithumb.

Den siffran är en enorm ökning från bara 24 fall 2019 och 30 fall 2020. De flesta klagomålen lämnades in mot Coinone (130 fall), följt av Upbit med 74 fall, Bithumb med 17 fall och Korbit med 11 fall.

Lee, en del av nationalförsamlingens kommitté för små och medelstora företag, citerades som klagande:

”Även om kryptorelaterade konsumentskador ökar varje år, finns det praktiskt taget inget skydd [crypto] användare.”

Ökningen av klagomålen kan dock ha att göra med att de fyra handelsplattformarnas användarbaser ökade förra året. I slutet av 2021 hade sammanlagt 12,02 miljoner kunder – över 23 % av befolkningen – öppnat plånböcker på de fyra handelsplattformarna.

Värdet på de sammanlagda dagliga transaktionssiffrorna för de fyra börserna, noterade media, hade nått 3,4 miljarder USD.

Även trots att det nationella energiföretaget förra året höjde elpriserna för första gången på åtta år, ökade också antalet människor som nu bryter krypto i landet.

Medan bara 28 leveranser av gruvriggar rapporterades 2020, steg den siffran till 453 leveranser 2021. Även om detta bara är en droppe i hinken i den globala gruvbilden, indikerar det att hembrytning är på uppgång i landet – en land där konventionella energiresurser nästan inte existerar.

Siffrorna visade att sedan organet började sammanställa data 2017 har hemgruvarbetare spenderat över 50,2 miljoner USD på riggimport.

Lee uppmanade regeringen att svara med ”brådskande motåtgärder” för kryptogruvarbetare – sannolikt högre priser för de som kör hemgruvdrift.

Han uttalade:

”Elräkningarna för människor som driver virtuella valutabrytningsmaskiner är tre till fyra gånger högre än vanliga hushålls.”

_____
Läs mer:
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Domineras av institutioner, Bitcoin Mining är också möjligt hemifrånSource link