Sydkoreanska kryptobörser möter AML-sonder när regulatorer testar efterlevnad


Källa: Adobe/Photographee.eu

Sydkoreanska tillsynsmyndigheter kommer att undersöka landets fyra största kryptobörser för att testa deras förmåga att bekämpa penningtvätt (AML).

Utbytena – Korbit, Upbit, Coinone, och Bithumb – är de enda handelsplattformarna som driver fiat KRW-marknader och fick sina drifttillstånd från Financial Intelligence Unit (FIU) i slutet av förra året. Den senare är en byrå som svarar på Financial Services Commission (FSC), den högsta finansiella tillsynsmyndigheten.

Per Money Today och GetNews är FSC och FIU angelägna om att upptäcka om handelsplattformarna framgångsrikt har integrerat AML-lösningar som tillåter dem att kommunicera data till varandra, såväl som till tillsynsmyndigheterna, och effektivt flagga misstänkta transaktioner.

AML-protokoll är en ny utveckling för de flesta börser, som blev tillsagda att börja följa reglerna från och med september 2021, efter att regeringen antog landets första kryptospecifika lagstiftning 2020.

Revisionen tycks inte ha planerats, men över 100 andra ”digitala och elektroniska” finansiella tjänsteleverantörer som arbetar inom området för konventionell finans kommer också att kontrolleras för att se om de uppfyller sina egna AML.

Regulatorerna, tillsammans med Finansinspektionen (FSS), kommer att testa ”vanliga riskfaktorer” samt bedöma lämpligheten av AML-riskutvärdering, förutom faktorer som transaktionsstorlek, frekvens och mer.

Undersökningen kommer också att fokusera på implementeringen av kundverifieringsprotokoll (även känd som Know-Your-Customer, eller KYC), etableringen av handelsplattformarnas interna kontrollsystem och de system som används för att meddela andra parter om potentiella AML-överträdelser.

Intressant nog för sektorn kanske organen också kommer att kontrollera för att se hur effektivt kryptobörserna förbereder sig för implementeringen av Financial Action Task Forces mycket förtalade reseregel – som kommer att införas i sydkoreansk lag senare i år.

Alla fyra börserna har avslöjat att de arbetar med sina Travel Rule-lösningar. Upbit har utvecklat en egen lösning som fungerar via sin operatör Dunamus blockchain-dotterbolag, medan de återstående tre har utvecklat sin egen Travel Rule-efterlevnadsplattform.
____
Läs mer:
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Åklagare vill sätta ”falska” kryptobörschefer bakom lås och bom på livstid i juridik först
– Upbit kryptobörshandlare för att möta störningar i Fiat-tjänster under månnyårsperiodenSource link