Sydkoreansk spelregulator tvingar bort kryptospel från Google, Apples appmarknadsplatser


Källa: AdobeStock / The Best Stocker

Sydkoreas spelregulator har utökat omfattningen av sin frysning av krypto- och blockkedjespel genom att varna utvecklare för att de måste ta bort spel för att tjäna titlar från Google Play och den Apple App Store.

Som rapporterades förra månaden, regleringen Spelbetyg och administrationskommitté (GRAC) upprepade sin hårda hållning att spel som innehåller utbytbara icke-fungibla tokens (NFT) inte kan ges åldersanpassade licenser – vilket i praktiken hindrar dem från distribution i landet.

Andra blockkedjetitlar har också spärrats om de använder sig av handelbara kryptotillgångar. Sydkoreanska spellagar är bland de strängaste i Asien, och regeringen ser NFT och spel för att tjäna titlar som en form av spekulation.

Vissa utvecklare har försökt kringgå GRAC:s beslut genom att släppa sina titlar direkt till Google Play Store och Apples marknadsplats.

Men den här veckan, rapporterade Hanguk Kyungjae, har GRAC meddelat att de kommer att blockera denna åtgärd – och kommer att kräva att företag ansöker om tillstånd att släppa titlar till Googles och Apples marknadsplatser.

Appmarknadsplatserna kommer också att uppmanas att blockera spel som kräver köp i appen innan de spelas.

GRAC satte tonen för sitt tillslag 2019 när det vägrade att utfärda ett betyg till Infinity Star, ett spel skapat av den inhemska utvecklaren NodeBrick. Kroppen hävdade att användningen av NFTs i spelet var dess främsta resonemang för domen, som den sedan har upprätthållit i juridiska strider.

Kritiker 2019 hävdade att GRAC hade ”dömt den inhemska blockchain-spelindustrin till döden.”

Utvecklare har svarat genom att lansera de flesta av sina titlar utomlands – men är kända för att vara angelägna om att debutera sina erbjudanden på den lukrativa hemmamarknaden.

Stora branschaktörer har berättat Cryptonews.com att en uppmjukning av GRAC:s hållning var trolig i framtiden – men det verkar finnas få bevis för detta än så länge. Optimister kommer att hoppas på en mildare hållning från nästa regering, med Sydkorea på väg till vallokalen i ett allmänt val nästa vår.

GRAC:s hållning innebär att titlar som t.ex Axie Infinity (AXS) kan inte laddas ner i Sydkorea, trots deras enorma popularitet på andra håll i Asien.

____

Läs mer:

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men regel- och utbildningshinder är höga – Undersökning
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– Bankjätten KB skapar krypto-, NFT- och CBDC-kompatibla plånböcker
– Sydkoreas potentiella nästa president kallar krypto ”ett medel för handel och investeringar”

– Insiders förutspår: NFTs ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022Source link