Sydkoreansk Crypto Exchange Heavyweight Bithumb får drifttillstånd


Källa: AdobeStock/Ralf

Den sista av de sydkoreanska ”fyra stora” kryptoutbytesplattformarna – Bithumb – har äntligen fått ett operativt tillstånd från landets finanstillsynsmyndighet Financial Intelligence Unit (FIU).

Bithumb hade lämnat in sin ansökan till FIU före den senares deadline den 24 september. Men handelsplattformen, som tills helt nyligen var landets mest trafikerade, hade varit i limbo fram till den gångna helgen i väntan på att FIU skulle slutföra granskningen av sina dokument.

Den marknadsledande Upbit fick sitt tillstånd för flera veckor sedan och följdes av andra ”fyra stora” medlemmar Korbit och Coinone. Enligt tuffa nya regler får endast tillståndsinnehavare med bankpartnerskapsavtal som tillåter dem att bedriva verklig namnverifierad handel tillhandahålla fiat on/off ramp-tjänster.

Bithumb hade mött en nervös väntan på FIU-godkännande, med några experter som tidigare antydde att juridiska frågor som rör bolagets största aktieägare kan ha fått tillsynsmyndigheten att vägra ett tillstånd.

Handelsplattformar med ambitioner att konkurrera med de ”fyra stora” och deras vice-liknande grepp om bitcoin (BTC) och större altcoin-handel fick också en välsignelse, eftersom den första omgången krypto-till-krypto-licenser också beviljades till två medelstora kryptobörser, rapporterade Newsis.

FIU har uppgett att kryptobörser som misslyckades med att erhålla banklicenser före den 24 september var fria att ansöka om handelstillstånd för krypto-till-kryptering, förutsatt att de erhöll informationssäkerhetshanteringssystem (ISMS)-certifiering från en statlig teknisk byrå.

Runt ett dussin börser gjorde just detta, efter att ha misslyckats med att hitta bankpartner, öppnade istället ett antal bitcoin-till-altcoin-marknader för att bredda sina handelserbjudanden. Och två av deras antal – Flybit och GDAC – har nu fått grönt ljus. Börserna tros sträva efter bankaffärsmöjligheter med potentiella partners och kan försöka uppgradera sina FIU-licenser vid ett senare tillfälle.

Sydkoreanska medier har tidigare rapporterat att ett annat utbyte, Coinbit, har redan hittat en (onamngiven) bankpartner och väntar på att få FIU-tillstånd innan han försöker bryta de fyra storas monopol på krypto-till-fiat-marknader.

Sports Chosun citerade Bithumbs vd Heo Back-young för att säga:

”Vi vill tacka de kunder som har litat på Bithumb. Vi har framgångsrikt fått ett tillstånd. Vi har strävat efter att förstärka våra anti-penningtvättsprotokoll och interna kontrollsystem för att få det till en nivå där det är jämförbart med [companies] i den konventionella finanssektorn.”

____

Läs mer:

– I Sydkoreas nya ”stabila” kryptosektor finns det nu en börs som styr dem alla
– Krypto- och Fiat-värde på 1,8 miljoner USD finns kvar i Limbo i Sydkorea

– Hoppas på fyra fler sydkoreanska kryptoutbyten när andra ger upp spöket
– Upbit är den första sydkoreanska börsen som ansöker om drifttillstånd

– S-koreansk kryptohandel har förmörkat aktiviteten på aktiemarknaden med 389 miljarder USD
– Insättningar på ”Big Four” sydkoreanska börser ökade med 1 368 %Source link