Svårighetsgraden för Bitcoin-brytning är inställd på en kraftig ökning medan lönsamheten sjunker


Källa: Adobe/agnormark

Bitcoin (BTC) gruvdrift kommer svårligen att se en betydande ökning på mindre än ett dygn, eftersom det kommer ett steg närmare sin all-time high i maj (ATH) i en tid då konkurrensen bland gruvarbetare växer medan lönsamheten minskar.

Det uppskattas för närvarande av gruvpoolen BTC.com att gruvsvårigheter för Bitcoin, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, kommer att stiga med 6,49 % på lördag. Detta skulle vara den fjärde högsta ökningen sedan ATH.

Dessutom skulle det föra upp svårighetsgraden till 23,78 T-nivån – närmare mitten av maj ATH på 25,05 T.

Denna uppgång följer en minskning som var relativt liten, men betydande, med tanke på att den bröt den längsta vinststricken som setts sedan 2018.

Samtidigt har hashrate, eller nätverkets beräkningskraft, också ökat sedan den tidigare svårighetsjusteringen. Medan det satt på 156,06 E den 28 november hoppade det 7-dagars glidande medelvärdet till 180,98 E som registrerades den 9 december – en ökning med nästan 16 % på mindre än två veckor.

Lönsamheten för Bitcoin-brytning har tagit den raka motsatta riktningen. Det föll med 9,4% under samma tidsram som priset på BTC sjönk nästan 20% under de senaste två veckorna.

7-dagars glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

Gruvsvårigheten för Bitcoin justeras varannan vecka (eller mer exakt, vart 2016 års block) för att bibehålla den normala 10-minuters blockeringstiden. Den 7-dagars glidande genomsnittliga blockeringstiden den 9 december var 8,8 minuter.

Som sagt, enligt ByteTree, under den senaste veckan har gruvarbetare haft mer av sin nygenererade BTC, jämfört med vad de har spenderat.

Källa: terminal.bytetree.com

Klockan 17:47 UTC handlades BTC för 47 460 USD. Den minskade med 2 % på en dag, över 19 % på två veckor och 29 % på en månad.

____

Läs mer:
– Ripple’s Camp attackerar Bitcoin Mining med ”Den dummaste idén” igen
– Bitcoin Hashrate nära full återhämtning efter Kinas gruvförbud

– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj
– Titta på: 6 Crypto CEOs vittnar om tröskelproblem, Bitcoin Mining och mer

– Stort svenskt kraftbolag försvarar Bitcoin Mining som tillsynsmyndigheter föreslår förbud
– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion

– Bitcoin-gruvarbetare anpassar sig snabbt när EU funderar på ”klimatvänliga kryptotillgångar”
– Domineras av institutioner, Bitcoin Mining är också möjligt hemifrånSource link