SUSHI hoppar 10 % när nytt uppköpsförslag möts med blandade reaktioner


Källa: AdobeStock / petrrgoskov

Priset på SUSHI, styrelsesymbolen för SushiSwap decentraliserat utbyte, uppskattat på måndagen efter att ett nytt förslag för omstrukturering av Sushi Decentralized Autonomous Organization (DAO) dök upp.

Klockan 13:02 UTC på måndagen handlades SUSHI till 6,05 USD, en ökning med 10,6 % under de senaste 24 timmarna och 14,9 % för veckan. Sammantaget är den ned 45 % på en månad och upp nästan 182 % på ett år.

90-dagars pris på SUSHI:

Källa: CoinGecko

Det ovannämnda förslaget lades fram av Daniele Sestagalli, en applikationsutvecklare på Avalanche (AVAX) och populär förespråkare för decentraliserad finans (DeFi) knuten till projekt som t.ex. Underlandet (TIME), Popsicle Finance (ICE), och Abracadabra.Money (SPELL) – och det involverade vad som i huvudsak är ”ett övertagande” av Sushi av Sestagallis eget samhälle känt som ”Frog Nation”-kollektivet.

Daniel Sestagalli, som postade i Sushis användarforum, föreslog sig själv som ny medlem i Sushi-projektet genom ”ett tjänstekollektiv” som syftade till att ”ge ytterligare riktning” till projektet och hjälpa Sushi att bli de decentraliserat utbyte.

”[…] Frog Nation upprättar ett mandat för ett nytt tjänstekollektiv för Sushi och blir en del av ett kombinerat ekosystem av Abracadabra, Popsicle Finance och Wonderland”, föreslog Sestagalli i förslaget.

Han lade till:

”I mellantiden behåller detta tjänstekollektiv rätten att omstrukturera Sushi och specifikt definiera parametrarna för styrning i ett högt tempo.”

Vidare i förslaget föreslog Sestagalli sig själv som ny visionär/strateg i Sushi-teamet, tillsammans med två följeslagare som verksamhetschef och vice vd för teknik.

”För många rörliga delar har distraherat Sushi […] Att ge ett mandat för att driva fokus kommer att vara nyckeln för detta nya tjänstekollektiv”, tillade Sestagalli vidare.

När de kommenterade Sestagallis förslag var reaktionerna blandade, och vissa kallade det ett ”fantastiskt förslag” och sa att ett sådant samarbete skulle vara ”ostoppbart”. Andra var under tiden mer skeptiska, med en användare som sa att Sestagallis tidigare projekt ”saknar någon verklig vision.”

”Det här förslaget framstår som ett sätt att ta över Sushi. Medan Sushi verkligen behöver någon form av omstrukturering är Dani verkligen personen som ska leda det”, skrev användaren.

Förslaget från Sestagalli om hur man omstrukturerar Sushi DAO är inte det första som dyker upp från samhället. Den 7 december kom ett förslag från Alex Woodard, en analysanalytiker på investeringsföretaget för digitala tillgångar Arca, och Dean Eigenmann, medgrundare av investeringsfonden Dialektik, fick också en del uppmärksamhet för att ha föreslagit en ny och ”mer organisatorisk struktur” till DAO.

En mer traditionell organisationsstruktur kommer att tillåta teamet att ”sända de bästa samhällsägda produkterna i klassen samtidigt som de ger mer tillsyn till Sushi-gemenskapen”, hävdade paret. Förslaget var också prisade av Sushis tekniska chef Joseph Delong som ”en väg framåt” för projektet.

Förslagen till en omstrukturering av Sushi DAO följer en period av konflikter bland utvecklare om protokollet, som kulminerade i onsdags (8 december), när Sushis tekniska chef Joseph Delong sa att han avgår från projektet.

”Kaoset som uppstår nu kommer sannolikt inte att resultera i en lösning som kommer att lämna DAO så mycket mer av en skugga än den en gång var utan en radikal strukturell omvandling,” sa Delong.

Beslutet att avgå kom efter Delong den 5 december hotad att han skulle sluta på grund av ”drama inom Sushi och öppen manipulation som kommer utifrån Sushi.”

Vidare sa Delong att han ”inte är särskilt väl kompenserad för jobbet”, trots att han rapporterade en betalning på 300 000 USD för året. Även om detta ”kan verka som mycket”, sa han att det representerade en lönesänkning för honom att han accepterade ”eftersom det verkade spännande” att arbeta för Sushi.

Så sent som i fredags förra veckan beskrev Delong vad han kallade sina ”misslyckanden i ledarskap på Sushi” i ett blogginlägg, och förklarade att han ”misslyckades med att utrusta teamet med de verktyg och planering som krävs för att lyckas.” Han tillade att ”att inte lämna problematiska bidragsgivare snart nog” var en annan faktor som gjorde problemen värre.

Den senaste tidens uppståndelse i Sushi-gemenskapen har rapporterats mycket om och nådde till och med vanliga butiker förra veckan. Enligt en Bloomberg-artikel kan den nuvarande sushi-turbulensen vara resultatet av en nedgång i priserna på DeFi-tokens i allmänhet, med priset på SUSHI fortfarande nere med nästan 75% från sin topp i mars i år.

____

Läs mer:

– Sushi expanderar till lavin medan Ethereum Camp kämpar mot höga avgifter
– SUSHI minskar förlusterna när FTX CEO tar kontroll över SushiSwap

– När traditionella statsobligationer går ur tiden, förändrar DAOs spelplanen
– Messaris Selkis utser sina bästa ”berättelser och investeringsuppsatser” för 2022

– Coinbase erbjuder DeFi Yield-produkt till användare i 70 länder
– BIS ser ”viktig roll” för DeFi, driver på för ökad reglering

Source link