Största kanadensiska Bitcoin ETF öppnar för investerare i fonderPurpose Investments, ett institutionellt företag med mer än 12 miljarder dollar under förvaltning, tillkännagav på onsdagen lanseringen av fondandelar för världens första ETF som stöds och avvecklas av Bitcoin.

”Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare ett enkelt och säkert sätt för kanadensiska investerare att få exponering för Bitcoin”, säger VD och grundare Som Seif. Fonder som gör det möjligt för investerare att exponera för Bitcoin har ökat efterfrågan från investerare världen över i år.

Purpose Bitcoin ETF investerar direkt i Bitcoin vilket möjliggör för investerare effektiv exponering för Bitcoin utan risken och bördan för självförvaring.

Purpose Bitcoin ETF syftar till att exakt återspegla priset på Bitcoin, vilket innebär att dess andelar kan köpas eller lösas in till substansvärde per enhet i tillämplig klass utan premier eller rabatter, som annars kan vara associerade med noterade Bitcoin -värdepapper som gråskala.

.Source link