Stora sydkoreanska värdepappersföretag, investerare som värms upp till krypto


Källa: AdobeStock / panyaphotograph

Sydkoreanska investerare ”har svårt att motstå tjusningen med krypto”, medan ett antal ledande inhemska värdepappersföretag plötsligt har börjat producera rapporter om sektorn – vilket tyder på att fondförvaltare kan kasta ett öga på marknaderna.

Enligt Newspim uppgav en tjänsteman vid en ledande affärsbank som bad att få vara namnlös att investeringar på kryptomarknaden började konkurrera med aktiemarknadsaktiviteten – även om rika investerare fortfarande föredrar guld framför krypto.

Bankirer antydde dock att krypton minskade gapet.

En rådgivare på NongHyup Bank’s NH All100 investeringsarm sa att ”antalet konsultationer från kunder som vill investera [in crypto] ”ökar”, driver rådgivare till att ”förse dessa kunder med en portfölj som möter deras behov.”

Rådgivaren tillade:

”Kryptoinvesterare återvänder ofta till kryptoinvesteringar eftersom de har upplevt hög avkastning på kort tid.”

En rådgivare på en rivaliserande investeringsavdelning av banken Shinhan, uppgav dock att många yngre investerare som hade gjort sunda kryptovinster istället valde att diversifiera sina portföljer med en rad tillgångsklasser och aktiemarknadsinvesteringar.

Mediet noterade att den centrala Bank of Korea hade höjt basräntan två gånger från noll förra året till 1%-nivån – och att det hade ”antydt möjligheten till ytterligare en räntehöjning” i år. Marknadsanalytiker säger att de förväntar sig att banken kommer att höja räntorna upp till tre gånger i år, med nästa höjning möjligen inom de närmaste veckorna. Detta, säger de, kan leda till en ”justering” i aktiekurserna – och möjligen mer rörelse på kryptomarknaderna som ett resultat.

Per Digital Idag har ett stort antal sydkoreanska värdepappersleverantörer börjat rapportera om tillståndet på kryptomarknaderna efter att ha sett ”explosiv tillväxt” förra året. Hana finansiell investering, en flygel av KEB Hana banking group, igår ägnade en tredjedel av sin månatliga investeringsrapport till kryptoutrymmet för första gången.

Mediet noterade att det nya året har sett en ny trend för värdepappersleverantörer, där de flesta nu inkluderar någon form av avsnitt ägnat åt krypto. De flesta av dessa rapporter är hittills relativt konservativa till sin natur, och när de ger råd om krypto, är de noga med att ge råd om ”små” investeringar som en del av en bredare portfölj av konventionella tillgångar. Vissa hävdade dock att sådana kryptoinvesteringar kan ”avsevärt förbättra prestandan” för investerarnas portföljer.

”Huvuden för stora värdepappersbolag” verkar ha ”uttryckt intresse för sektorn genom att nämna virtuella tillgångar i sina nyårsadresser”, noterade media – med uppmärksamhet även på blockchain, metaverse och icke-fungibla token (NFT) mellanslag. Cheferna för Mirae Asset Securities, NH Investment & Securities och den tidigare nämnda Shinhan Financial Investment citerades alla som noterade hur krypto och resten hade ”skapat nya marknader och företag.”

Båda medierna noterade att trenden till viss del verkar vara global och hävdade att stora finansiella rådgivare i Europa och Nordamerika hade gett liknande råd om att inkludera en liten mängd krypto i investeringsportföljer.

____

Läs mer:
– S-koreansk lagstiftare lanserar Bitcoin, ETHs politiska donationsplattform – med NFT-kvitton
– Sydkoreansk spelregulator för att tvinga bort kryptospel från Google, Apples appmarknadsplatser

– S-Korea har nu 24 licensierade kryptobörser – men de flesta har fastnat i krypto-till-krypto skärselden
– Sydkorea ska beskatta kryptogåvor, arv, planer på tillslag mot manipulatorer

– Stigande antal investerare säljer aktier, obligationer för att köpa krypto – undersökning
– Mamma startar kryptokonsultföretag, tjänar upp till 80 000 USD per månad

– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd
– 5 Crypto Index-tokens som låter dig ”köpa marknaden”Source link