Stigande Bitcoin-hävstång håller handlare på kanten när volatiliteten sjunker


Källa: Adobe/Mau

Stigande hävstång i bitcoin-derivat (BTC) kombinerat med de lägsta nivåerna av volatilitet på mer än ett år håller för närvarande handlare på kanten för en potentiellt explosiv rörelse i båda riktningarna.

Signalen från derivatmarknaden kommer efter att ett öppet intresse för bitcoin-terminer över börser nått en nivå som inte setts sedan november, enligt en rapport från kryptoforskare Mysig forskning.

Enligt dem är det den ”tråkiga” marknaden i december som har gjort hävstångseffekten mer attraktiv bland handlare, som i allmänhet förlitar sig på volatilitet för att generera vinster.

Källa: Arcane Research

Det totala öppna intresset för bitcoin perpetual futures är tillbaka på toppar som inte setts sedan november, sade rapporten, och tillade att hävstångseffekten i ett av de stablecoin-marginaliserade bitcoin-terminskontrakten på Binance har fördubblats sedan den 5 december.

Den stigande hävstångseffekten och minskade volatiliteten under den senaste månaden betyder att marknaden ”verkar mogen för en rörelse”, sade Arcane’s rapport vidare, och noterade att en hausseartad kortpress är ”ett rimligt scenario” på grund av ”neutrala till något under neutrala” finansieringsräntor. på bitcoin-terminsmarknaden.

Forskarna varnade dock för att den förväntade volatilitetssprängningen också kan komma som ett nedåtriktat drag med tanke på den nuvarande tekniska uppsättningen av bitcoin-diagrammet. ”[…] longs kan blöda om vi ser en tryckning under det nuvarande snäva konsolideringsintervallet, heter det i rapporten.

Samtidigt, enligt en privat notering av analytiker på Skräddarsydd investeringsgrupp, lägre volatilitet kan vara ”det mest intressanta resultatet för prisåtgärder” på kryptomarknaden 2022, rapporterade Bloomberg på tisdagen.

Kommenterar i samma artikel, TD Ameritrade Chefsmarknadsstrateg JJ Kinahan sa att hög volatilitet har varit ett problem för investerare som tittar på krypto, och förklarade att det är svårt att använda det som ”ett pålitligt långsiktigt finansiellt spel om det har otrolig volatilitet.”

”Det gör bara människor för nervösa eller för nervösa för att ens vara involverade, så ju mer stabilitet en sådan produkt börjar se, desto bredare publik attraherar den”, sa marknadsstrategen.

Klockan 15:04 UTC stod BTC på 46 609 USD, en minskning med nästan 2 % under de senaste 24 timmarna och 2 % under de senaste 7 dagarna.
____
Läs mer:
– Bitcoin kan nå 100 000 USD på fem år om det tar på sig guld – Goldman Sachs
– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022

– Bitcoin-hävstångssqueeze troligen under ”kommande veckor” – Analytiker
– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

Source link