Statsägda El Salvador Bank accepterar 200 Bitcoin-uttagsautomater som säkerhet för ett lån på 1,5 miljoner USD – Rapport


Källa: Adobe / Parilov

En statsägd bank i El Salvador har enligt uppgift lämnat ut ett kryptoföretag ett lån på över 1,5 miljoner USD – och accepterar 200 bitcoin (BTC) uttagsautomater som säkerhet.

Utvecklingen rapporterades av El Diario de Hoys ElSalvador.com, som skrev att man fått tillgång till dokument som bevisar att Banco Hipotecario de El Salvador (Mortgage Bank of El Salvador) hade skrivit på lånet, som värderade varje maskin till 7 760 USD. Lånets garantitid är 36 månader.

Rapporten innehöll fotografier av dokumenten och namngav företaget i fråga som Athena Holdings El Salvador. Rapporten fortsatte med att notera att Athena Holdings etablerades i början av november 2020, ”bara sju månader innan den lagstiftande församlingen” antog en lag som gör bitcoin lagligt betalningsmedel i landet.

Den noterade att delägarna vid tidpunkten för företagets grundande var Salvadoraner, nämligen 33-årige Carlos Miguel Rivas Carrillo, majoritetsägare, och Jorge Alejandro Rivas Bernal (26). Duon grundade företaget ”med en aktiekapital på 2 000 USD” i november 2020, noterade rapporten.

Villkoren för lånet, enligt rapporten, indikerar det Athena Bitcoinföretaget som leds av Eric Gravengaard som redan har rullat ut massor av BTC-uttagsautomater i El Salvador, lades till som ”en säker borgenär eller medundertecknare” på låneavtalet.

Mediemediet – som är emot både president Nayib Bukeles styre och hans BTC-adoptionspolicy – ​​påpekade att Athena Bitcoin har ”utländsk juridisk status som inte är registrerad i El Salvador.” Den antydde att detta därmed skulle kunna äventyra Athena Bitcoins förmåga att fungera som fordringsägare i ett låneavtal.

Athena Bitcoin hade gett tekniskt stöd till regeringens Chivo bitcoin-app och plånbok – men det verkar som om denna roll nu har överlämnats till ett annat företag. Förra veckan, Cryptonews.com rapporterade att den salvadoranska regeringen hade meddelat att den hade gett uppdraget AlphaPoint med att starta om sin Chivo-app, efter utbredda rapporter om fel och identitetsbedrägerier.

Athena Bitcoin meddelade förra året att det skulle installera 1 500 BTC-uttagsautomater i El Salvador, men förra veckan verkade indikera att det inte längre var drivkraften bakom Chivo-appen.

Samma media citerade Banco Hipotecarios identitets- och hållbarhetschef, Julio César Herrera, som förklarade att det ”inte var möjligt” att ”tillhandahålla några uppgifter” om sina ”kunder”.

César Herrera påpekade att banken alltid agerar ”i enlighet med de policyer och förfaranden som implementerats för kreditgivning”, och att den bedömer risker strikt när den beslutar om att godkänna eller neka ett lån.

Källa: coinatmradar.com

Men El Diario de Hoy citerade också ett antal bankexperter i frågan. Dessa experter ska ha berättat för tidningen att eftersom ”bankomater är tillgångar som försvinner snabbt” ansåg de att lånet var en ”dålig affär” och tillade att den statliga banken inte borde ha accepterat dem som säkerhet.

Samtidigt, med BTC-priserna på uppgång igen, beslutade Bukele att tiden var rätt att trolla den ärkekrypteringsskeptikern Peter Schiff på Twitter, till stor glädje för sociala medier-baserade bitcoiners.

_____
Läs mer:
– Amerikanska byrån kräver striktare reglering av krypto-uttagsautomater
– Uruguays första Bitcoin- och BNB-bankomat en omedelbar träff med ”1 000 transaktioner under de första timmarna”

– Walmart börjar Bitcoin ATM Pilot i 200 amerikanska butiker
– Nya El Salvador-lagar kommer att hjälpa Bitcoiners som vill flytta till landet, säger Gov’t

Source link