Staden Abilene och Taylor County för att bygga 2,4 miljarder dollar datacentervärd för Bitcoin MiningIdag tillkännagav Texas City of Abilene och Taylor County ett storskaligt partnerskap med det Houston-baserade infrastrukturföretaget Lancium för att bygga ett datacentercampus på 2,4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande som skickats till Bitcoin Magazine.

Datacentercampuset, som kommer att drivas av förnybar energi, kommer att vara värd för bitcoin-gruvdrift och andra energiintensiva applikationer. Detta projekt kommer att börja på 200 megawatt effekt, men har en expansionskapacitet på över 1 gigawatt.

”Vi är mycket stolta över att vara en del av samhället och bygga ett av våra flaggskepp Clean Campus i Abilene”, säger Michael McNamara, medgrundare och VD för Lancium. ”Vi valde Abilene för vårt andra Clean Campus på grund av dess idealiska läge, närheten till riklig vind- och solenergi, högkvalitativ arbetskraft och möjligheterna att växa i framtiden. Vi vill tacka staden, länet och alla medlemmar i det ekonomiska utvecklingsteamet som arbetade tillsammans för att hjälpa till att göra denna betydelsefulla milstolpe möjlig.”Source link