Speljätten Nexon America börjar acceptera Bitcoin, Ethereum för köp i spelet


Källa: AdobeStock / Игорь Головнёв

Nexon Amerika, ett onlinespelföretag och ett dotterbolag till den sydkoreanska speljätten Nexon, meddelade på tisdagen att de har börjat acceptera ett antal kryptotillgångar för köp i spelet som en del av en affär med stor kryptobetalningsprocessor BitPay.

Funktionen låter spelare köpa föremål i spelet med hjälp av ett antal populära digitala tillgångar, inklusive bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) och dogecoin (DOGE), såväl som stablecoins som binance USD (BUSD) , DAI och gemini dollar (GUSD), bland annat, enligt ett färskt pressmeddelande.

”Nexon lyssnar noga på feedback från våra spelare, inklusive de många som har bett att vi ska inkludera kryptovalutor som en form av betalning i spelet”, citerades Kenny Chang, General Manager för Nexon America, och tillade:

”Med omedelbar effekt är vi glada att kunna erbjuda denna innovativa betalningsfunktion för våra spelare.”

Tillkännagivandet noterade att beslutet att acceptera kryptobetalningar inte är relaterat till Nexons bitcoininnehav, som ”hålls som en av företagets flera valutor och som en säkring mot [the] förnedring av fiat-valuta.”

För sammanhanget förvärvade Nexon bitcoin för 100 miljoner USD till ett genomsnittspris på cirka 58 200 USD per mynt i slutet av april, vilket gav företaget totalt 1 717 BTC (för närvarande värt 83,83 miljoner USD).

Framför allt kommer flytten vid en tidpunkt då spelutvecklare uttrycker ett oöverträffat intresse för att införliva kryptoinnovationer i sina spel.

Som tidigare rapporterats sa 72% av spelutvecklarna i en undersökning att de är intresserade av att använda icke-fungibla tokens (NFT) och blockchain i nya spel. I samma undersökning hävdade 47 % av de tillfrågade att de redan har införlivat NFTs i sina spel.

På samma sätt, i sin 2022 teknik- och mediautsikt, managementkonsultföretag Aktivera Consulting uppgav att NFTs kommer att fortsätta sin väg in i en bredare uppsättning industrier och kommer att bli mainstream 2022.

”När mer konsumenttid migrerar till digitala upplevelser och intresset växer för metaversen, tror vi att varje teknik- och medieföretag kommer att behöva en NFT-strategi”, sa företaget.

Samtidigt har trenden att ta till sig kryptobetalningar också tagit fart utanför spelindustrin. Nyligen, det ideella, amerikanskt ackrediterade onlineuniversitetet UoPeople meddelade att det kommer att ge studenter möjlighet att betala kursavgifter med kryptotillgångar.

UoPeople lovordar den manipuleringssäkra funktionen hos NFTs och sa att de kommer att förse sina studenter med digitala diplom via NFTs. Universitetet sa också att det kommer att integrera innehåll om kryptovaluta och blockchain i sin läroplan eftersom de förväntas spela ”en viktig roll i den finansiella världens framtid.”

____

Läs mer:

– Nexon Hodls trots att de kritat upp 40 % av sina 100 miljoner USD Bitcoin Köp som förlust
– Kryptospel kan bli Blockchain ’Killer App’, säger Atari Exec

– Spela-för-tjäna-spel erbjuder alternativ för unbanked i Sydostasien
– 72 % av de undersökta spelutvecklarna är intresserade av att använda NFT och blockchain

– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– ”Boom” i stora sydkoreanska företag som investerar i kryptostartuper
– Sydkoreansk Gaming Watchdog kommer inte att vika på tuff anti-NFT-hållningSource link