Solanas serum höjer USD 100 miljoner, Coinsuper vs. Kryptohandlare, Euroinflationsöverraskning + fler nyheter


Källa: Adobe/JFL Photography

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • De Incitament Ecosystem Foundation, en gemenskapsledd stiftelse som stödjer utveckling av serumet (SRM) nätverk, meddelade att det har samlat in 100 miljoner USD för att stödja tillväxten, utvecklingen och innovationen av serumekosystemet. Solana (SOL)-drivna Serum-ekosystemfond är dedikerad till att stödja mångfalden av projekt som utnyttjar Serums likviditetsinfrastruktur och decentraliserade utbytesmöjligheter.

Utbyter nyheter

 • Kunder till Hongkong-baserad kryptobörs Coinsuper säger att de inte kan ta ut pengar eller tokens från börsen, och minst sju har polisanmält ärendet, enligt Bloomberg. Medan ”dussintals kunder” inte kunnat ta ut sina pengar sedan slutet av november, berättade fem av dem till Bloomberg News att de hade lämnat in polisanmälningar efter att uttag uppenbarligen hade frysts, vilket gjorde att de inte kunde hämta sammanlagt 55 000 USD i polletter och kontanter.

Ekonominyheter

 • Inflationen i euroområdet nådde oväntat 5 % förra månaden, en rekordhög nivå för valutablocket med 19 länder och obekväm läsning vid Europeiska centralbanken, som konsekvent har underskattat pristrycket, rapporterade Reuters. Dessutom föll EU-kommissionens ekonomiska sentimentindikator, en nyckelmätare på blockets ekonomiska hälsa, kraftigare än prognosen i december till en nivå som senast sågs i maj.

NFTs nyheter

 • Spelåterförsäljare GameStop Corporation (GME) anställde mer än 20 personer för att driva sin nypräglade enhet för icke-fungibla token (NFT), rapporterade The Wall Street Journal. Divisionen kommer att möjliggöra köp, försäljning och handel med NFT för spel, tillsammans med att etablera nyckelkryptopartnerskap, medan marknadsplatsen kommer att lanseras senare i år.
 • Dapper Labs blev det första NFT-företaget som federalt registrerade sig för att lobba med den amerikanska regeringen, enligt ett offentligt avslöjande. Företaget har rekryterat Korsvägsstrategier som deras lobbyföretag och tillade att det kommer att lobba för ”policy relaterad till NFTs, blockchain och finansiella tjänster.”
 • Den amerikanska rapparen och låtskrivaren Nas är försäljning partiella rättigheter genom NFTs till två av hans låtar via Kunglig, en investeringsplattform som låter vem som helst äga ett stycke av sin favoritmusik för att tjäna royalties tillsammans med artisten. Den första rean startar den 11 januari, där användare kan investera i Nas musik genom att köpa LDA, eller ”begränsade digitala tillgångar”, med stöd av streaming royaltyrättigheter.

Gruvnyheter

 • Bitcoin (BTC) mining svår, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, förväntas ta ytterligare ett steg mot att slå sitt tidigare rekord. Per BTC.com, svårighetsgraden beräknas för närvarande öka med 0,78 % på mindre än en dag – och även om ökningen i sig inte är särskilt hög i sig, kommer den som en tredje i rad, och skulle föra upp svårigheten till 24,46 T. Samtidigt , all-time high ligger på 25.05 T, registrerat i maj förra året.
 • Argo Blockchain meddelade att det bröt BTC 214 under december 2021, jämfört med BTC 185 i november 2021, vilket ger den totala mängden bitcoin som bryts 2021 till 2 045 BTC. Baserat på dagliga valutakurser och kryptovalutapriser under månaden uppgick gruvintäkterna i december till 7,82 miljoner GBP (cirka 10,55 miljoner USD).

Karriärnyheter

 • De New York State Department of Financial Services (NYDFS) anställde Peter Marton som biträdande chef för virtuell valuta, enligt ett inlägg från Marton på LinkedIn. Tjänsten är i dess forsknings- och innovationsdivision och har ett särskilt fokus på virtuella och digitala valutor, blockchain, distribuerad ledger-teknologi och andra relaterade innovativa och derivativa produkter och teknologier.
 • Leverantör av finansiella tjänster för krypto Bitcoin Suisse anställde Dirk Klee, verkställande direktör för Barclays Plcs UK Wealth Management & Investments-verksamhet, som dess nya VD. Han kommer att efterträda Arthur Vayloyan, som kommer att förbli medlem i Bitcoin Suisses styrelse, den 1 april.

Adoptionsnyheter

 • Global ideell organisation Mozilla Foundation sätta cryptocurrency-donationer väntas efter en gemenskapsreaktion som utlösts av skarp kritik från medgrundaren Jamie Zawinski. Mozilla sa att de skulle fortsätta att utforska decentraliserad webbteknik men kommer bara att återuppta kryptodonationer om det passar med dess klimatmål.

Juridiska nyheter

 • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) har anklagat Craig Sproule från Australien, tillsammans med två kryptoföretag han grundade – Crowd Machine Inc. och Metavine Inc. – med att lura investerare, efter att ha använt uppemot 5,8 miljoner USD för att investera i guldgruvor i Sydafrika, vilket inte avslöjades för investerare.

Source link