Solana-baserade Hacked Monkey Kingdom har en nätfiske-lektion för NFT-köpare


Källa: baepes.monkeykingdom.io

Solana (SOL)-baserat projekt för icke-fungibla token (NFT). Monkey Kingdom hade sin officiella Disharmoni server hackades på tisdagen under en förköp, vilket gjorde att en cybertjuv kunde fly med digitala tillgångar till ett värde av nästan 1,3 miljoner USD. Händelsen är ytterligare en stark påminnelse om att vara extra försiktig och inte falla i nätfiskefällor.

Incidenten markerar ett av de största NFT-projekthacken hittills, och påminner alla kryptoanvändare, särskilt NFT-investerare, om riskerna med denna framväxande industri.

Under tiden riktade hackaren in sig på förköpet av Baepes, en samling av 2 221 kvinnor Wukongs NFTs läggs till Monkey Kingdom familj. Minuter efter att förköpet startade, projektets Twitter konto meddelade att deras webbplats för närvarande är nere på grund av en överbelastning av trafik.

Därefter informerade de communityn om att deras Discord-kanal har hackats och en nätfiske-länk har publicerats, vilket varnar användare att inte följa länken.

”Sedan morgonen den 21 december 2021 översvämmades vår oenighet med tusentals bots som utger sig för att vara Monkey Kingdom eller Baepes tillkännagivande. De DM-edade våra användare och dirigerade dem till misstänkta webbplatser som kräver att de kopplar ihop sina plånböcker,” beskrivs i projektet.

Enligt teamet använde en hacker först ett intrång i Grape, ett protokoll för att bygga token-baserade medlemsgemenskaper på Solana blockchain, för att ta över ett administrativt konto och lägga upp en falsk länk för att skapa NFT.

Användare som klickade på länken och fortsatte med att godkänna köpet med förväntan att köpa en NFT blev bestulen på sina SOL-tokens.

Efter incidenten avslöjade några användare att de har förlorat så mycket som SOL 650 (för närvarande 116 200 USD). Totalt uppskattar teamet att hackaren fick över SOL 7 000 (1,25 miljoner USD).

Monkey Kingdom-teamet har lovat att kompensera drabbade användare. ”Monkey Kingdom-gemenskapen, vi har din rygg! Vi har börjat behandla kompensationsförfrågningar och kommer att kontakta individer från och med idag”, sa de.

Uppbackad av den amerikanske DJ:n Steve Aoki, Monkey Kingdom är det 8:e mest populära NFT-projektet på Solana. Kollektionen består av 2 222 algoritmiskt genererade NFT:er inspirerade av Sun Wukong, annars känd som The Monkey King i kinesisk folklore. För närvarande har projektet ett börsvärde på drygt 20 miljoner USD och ett golvpris på 55 SOL (9 832 USD).

____

Läs mer:
– Santa Hackathon? Visor Finance markerar 7:e hacket i december
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– MetaMask för att lägga till stöd för NFT
– Instagram funderar på att integrera NFTs i sin plattform

– Investerare köper 330 Adidas NFTs med smarta kontrakt – 328 mer än taket
– Det kinesiska kommunistpartiets munstycke stöder NFTs i ett överraskande drag

Source link