Solana åsidosattes igen efter en DDoS-attack


Källa: Adobe/Aleksandra Sova

Offentlig blockchain-plattform Solana (SOL) gick ner igen under de tidiga morgontimmarna på tisdagen, enligt flera communitymedlemmar, såväl som den stora kryptobörsen Myntbas, som varnade användare för att Solana upplevde ”försämrad prestanda i hela nätverket.”

Enligt uppgift använde en angripare skräppost för att utföra en distribuerad denial-of-service (DDoS)-attack, som inträffar när flera system översvämmer bandbredden eller resurserna för ett målsystem. Tydligen tog det teamet fem timmar att lösa problemet.

Å sin sida markerade Coinbase också incidenten som löst sju timmar efter det första uttalandet.

Solanas Twitter-konto har inte gjort något uttalande om denna fråga i skrivande stund, medan deras webbplats visar alla system i drift och en 100% drifttid under de senaste 90 dagarna.

Solana, släppt i april 2019 och känd som en ”Ethereum Killer”, har en låg avgift på 0,00025 USD per transaktion och kan i genomsnitt behandla 2 000 transaktioner per sekund.

Denna låga avgift har dock visat sig attrahera dåliga aktörer som överväldigar nätverket med hundratusentals transaktioner till ett avsevärt lågt pris.

Tillbaka i september drabbades Solana av ett 18 timmar långt nätverksavbrott som ett resultat av en massiv ökning av transaktionsbelastningen, som enligt uppgift ”översvämmade” transaktionsbehandlingskön. Projektet var tvungen att gå hårt för att lösa problemet.

Vid den tiden var VD för Solana Labs, Anatoly Yakovenko, erkände att problemet orsakades av bothandel och tillade: ”bättre nu än när det finns en miljard användare.”

I mitten av december saktade Solana ner till en genomsökning igen efter en token-försäljning på Raydium, en Solana-baserad automatiserad market maker (AMM) och likviditetsleverantör.

”Under en [initial DEX offering – IDO] ett antal transaktioner skickades som landade i Solana-block som tog för mycket beräkningskraft. Beräkningen för den typen av transaktioner mättes inte korrekt av nätverket och gjorde att blocken tog mycket längre tid att bearbeta än vad nätverket förväntade sig, säger Austin Federa, kommunikationschef på Solana Labs, berättade Cryptonews.com just då.

Dessa händelser har också stimulerat debatter om projektets centraliserings- och transparensfrågor. ”Nätverket väljer en validator för att vara den exklusiva spridaren av transaktioner under en viss tid. Detta innebär att hela nätverket vilar i händerna på denna enda validator. Muta, hacka eller DDoS den här validatorn, och nätverket är trasigt, sa en Reddit-användare.

Klockan 10:08 UTC på tisdagsmorgonen handlas SOL för 167,99 USD. Det är ned 3,4 % på en dag och 14,3 % på en månad.

____

Läs mer:

– Solana faller efter nedgång i transaktionshastigheter, attackanklagelser
– Kommande projekt påskyndar Solanas växande dominans inom DeFi-ekosystemet

– Nytt gråskala Solana Trust kommer att erbjuda exponering mot SOL för fler investerare
– Solana-baserade Hacked Monkey Kingdom har en nätfiske-lektion för NFT-köpare

– SOL-rally på starka tekniker, all-time high i totalt värde låst
– Lägg undan Ethereums ”knivar”, vi kommer i fred – Solanas grundare

Source link