”Slutlig och bindande” Mt. Gox resolution överenskommen


Källa: AdobeStock / 24K-Production

Den utdragna kampen för fordringsägarna som väntar på att få tag på bitcoin (BTC) innehav kvar i limbo sedan kollapsen av kryptobörsen Mount Gox äntligen kan få ett slut – med en ”slutlig och bindande” resolution som nu juridiskt ”bekräftats” av de japanska domstolarna.

Tillkännagivandet gjordes i ett brev från den japanska förvaltaren Nobuaki Kobayashi (en översatt kopia av vilken gjordes tillgänglig online), även om ingen exakt tidsram nämndes. Dokumentet angav inte heller om borgenärer kommer att betalas i BTC eller fiat. Kobayashi skrev:

”Förvaltaren kommer att begära att alla rehabiliteringsborgenärer registrerar sina bankkontouppgifter och annan information på Mt. Gox online-arkiveringssystem för att de ska kunna ta emot återbetalningar.”

Underlåtenhet att registrera sig i ”systemet” enligt ovan, tillade förvaltaren, kan leda till att fordringsägare ”stöter på svårigheter” med sina utbetalningar.

Tidigare släppt information från förvaltaren har indikerat att ”fordringar kommer att betalas i en kombination” av fiat yen och ”bitcoin eller bitcoin cash (BCH).” Avgörande är dock att detta ”beror på anspråket” i varje enskilt fall.

Kobayashi tillade att ”detaljerna om den specifika tidpunkten, procedurerna och beloppet för sådana återbetalningar” skulle klargöras i ett ytterligare tillkännagivande – även om han inte specificerade när detta skulle ske.

Som tidigare rapporterats har förvaltaren kontroll över innehav som omfattar inte bara 141 686 BTC (8,51 miljarder USD), utan även bitcoin-pengar och fiat. Analytiker har varnat för att frisläppandet av dessa fonder, eller till och med en del av dem, kan orsaka volatilitet på BTC-marknaden – och kan också ha en avsmittande effekt på altcoins.

Borgenärer har fått veta att de inte kommer att få full återbetalning, men förvaltaren uppgav nyligen att ”ungefär 99%” av de som väntar på sina pengar har röstat för en affär som kommer att få dem att betala tillbaka cirka 90% av sina medel.

Börsen, som en gång var världens största, grundades 2010 men kollapsade på ett spektakulärt sätt i början av 2014, vilket gjorde att fordringsägarna försvann från sina mynt. En lång juridisk kamp följde, med Kobayashi så småningom utnämnd juridisk förvaltare. Men under tiden efter kollapsen har BTC-priserna svällt. Detta har fått många fordringsägare att hoppas att de kan hämta mynt, som de köpt för en relativ liten penning – och nu är värda miljontals dollar.

Analytiker har tidigare hävdat att om fordringsägare skulle få BTC-betalningar, kanske omfattande likvidationer inte kommer att ske.

Julian Liniger, medgrundare och VD för bitcoin-mäklaren Relai tidigare berättat Cryptonews.com:

”[I] Förvänta dig inte att en majoritet av dessa mynt kommer att säljas, eftersom många av mottagarna redan var mycket tidigt intresserade av bitcoin – åtminstone sedan 2014 – och därför kan betraktas som långtidstroende och HODLers.”

____

Läs mer:
– Mt. Gox utbetalningar närmar sig, men är marknaden redo för det?
– Ex-VD för Mt. Gox, Mark Karpeles, flyttar för att stänga av rättegången

– Den ukrainska parlamentsledamoten ”Fillar inte med bevis för var hon fick sin BTC, ETH, ETC Stash”
– Dag 1 av ”Faketoshi”-rättegången: Advokat ska enligt uppgift öppna med att säga ”Idag möter du ett geni”Source link