”Skydd” av Walmart-patent visar vilja att omfamna krypto, NFT och Metaverse


Källa: AdobeStock/wolterke

Walmart har utvecklat planer som involverar skapandet av sin egen kryptotillgång, lansera samlingar av icke-fungibla tokens (NFT) och (ja, du gissade rätt) gå in i metaversen, enligt rapporter som hänvisar till anmälningar gjorda med den amerikanska Patent- och varumärkesverket.

CNBC rapporterade att Walmart, som var en av de första stora återförsäljarna att utforska användningen av blockchain-teknik i sina leveranskedjor, lämnade in ett antal varumärkesansökningar förra månaden, vilket indikerar att företaget vill producera och sälja virtuella föremål inklusive elektroniska enheter, leksaker, sportartiklar och groomingprodukter.

En patentansökan beskrev Walmarts avsikt att patentera följande:

”Finansiella tjänster, nämligen tillhandahållande av en digital valuta och en digital token av värde för användning av medlemmar på en onlinegemenskap via ett globalt datornätverk.”

En annan noterade planerna på att skapa ”nedladdningsbar programvara för användning för att hantera portföljer av digital valuta, virtuell valuta, kryptovaluta, digitala tillgångar och blockkedjetillgångar, digitaliserade tillgångar, digitala tokens, kryptotokens och verktygstokens” – och ”nedladdningsbar programvara för elektroniska plånbokstjänster och nedladdningsbara e-plånböcker.”

Bloomberg kallade patentansökningarna ”en uppsving” och noterade att de hade lämnats in den 30 december. Tre gjordes under företagets Walmart Connect-banner, dess ”befintliga digitala reklamsatsning”, och täcker skapandet av ett ”utbyte för virtuell valuta”. och reklam.”

Walmart ansökte om att varumärkesmärka användningen av företagets namn och dess logotyp i både hälso- och sjukvårdstjänster och utbildning på VR- och AR-plattformar.

CNBC citerade en varumärkesadvokat vid namn Josh Gerben som förklarade att ansökningarna var ”superintensiva”, på grund av det faktum att ”det finns mycket språk” i ansökningarna. Detta, påpekade han ”visar att det pågår en hel del planering bakom kulisserna” när det gäller hur Walmart ”kommer att ta itu med kryptovaluta, hur de kommer att ta itu med metaversen och den virtuella världen som ser ut att komma eller det är redan här.”

I affärsvärlden är patent inte alltid direkt likställt med affärsplaner. Ofta registrerar företag patent innan de har cementerat sina planer – för att säkerställa att de varumärken och innovationer de vill använda inte har hamnat i ett hörn av andra.

Till exempel, förra året, den spanska detaljhandelsjätten El Corte Inglés upphovsrättsskyddat ett antal varumärken och varumärkesregistreringar med bitcoin (BTC)-tema, men har ännu inte avslöjat några kryptorelaterade affärsrörelser under månaderna sedan.

I augusti publicerade Walmart ett ledigt jobb för en roll som skulle se en nyanställd utveckla en ”digital valutastrategi och produktfärdplan” och hitta ”kryptorelaterade investeringar och partnerskap.” Förra året lanserade företaget en bitcoin ATM-pilot i ett antal av sina butiker.

Redditors mötte flytten med viss skepsis. Många var överens om att företagets kryptoplaner bör fokusera på att adoptera befintliga tokens som BTC. En skrev:

”Varför skulle vi vilja köpa en Walmart-krypto när vi [already] har så många fungerande krypto […]? Bara acceptera krypto!”

Det var heller ingen brist på ett av USA:s favoritsysselsättningar: Walmart-bashing. En Redditor någon annanstans på den sociala medieplattformen sa:

”Föreställ dig bara att gå in i en Walmart i metaversen. [I] trodde inte att Walmart kunde bli sämre.”

På Twitter fanns några skarpskrivna kryptogemenskapshumorister till hands med några skarpa observationer. En kommenterade att flytten var besläktad med ett Hail Mary-spel då traditionella återförsäljare kämpar för att klara av onlinerivaler.

Och andra gjorde narr av företagen som nu armbågar varandra ur vägen i deras brådska att skynda ombord på den redan fullsatta ”metaverse”-vagnen.

____

Läs mer:

– Walmart börjar Bitcoin ATM Pilot i 200 amerikanska butiker
– 9 Walmarts Blockchain/Crypto-patent avslöjade på en dag

– Apple har enligt uppgift inga metaversa planer för sitt headset
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– Crypto Fundraising 2022: Fler VC-, Metaverse-, Gaming- och regulatoriska frågor

Source link