Shiba DAO, Strategic Blockchain Gaming, Bankförluster till Bitcoin Miner + fler nyheter


Källa: Adobe/JEREM

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

DAOs nyheter

  • Memecoin-projekt Shiba Inu (SHIB) har lanserat en betaversion av en decentraliserad autonom organisation (DAO) för att ge användare mer auktoritet att besluta om kryptoprojekt och par på ShibaSwap plattform. Den så kallade DOGGY DAO bör släppas i en ”steg-för-steg” metrisk och etappvis metod.
  • Gaming guild Spela det framåt DAO (PIF DAO) har meddelat att de har tagit in 6 miljoner USD från privata investerare. De tillade att insamlingsrundan representerar nästa fas av att bygga en plattform som kommer att förvandla Play-to-Earn till en Plug-and-Play-upplevelse för fler guilds och spelare globalt.

Spelnyheter

  • Spelföretag Square Enix President Yosuke Matsuda har publicerat ett nyårsbrev som indikerar att decentraliserade spel som använder teknologier som blockchain kommer att vara ett ”stort strategiskt tema” för företaget från 2022 och framåt, även om inga titlar namngavs. Företaget skulle införliva symboliska ekonomier för att främja ”självförsörjande speltillväxt”, sa Matsuda.

Gruvnyheter

  • Unicredit Bank i Banja Luka, Bosnien och Hercegovina, åläggs att betala 256 miljoner BAM (149 miljoner USD) i skadestånd till Bitminer Factory från staden Gradiška för ett misstag som i slutändan hade lett till att gruvprojektet misslyckades, rapporterade den lokala nyhetssajten Capital – efter nästan två och ett halvt år av den ”största kryptorelaterade tvisten i Europa”. Banken hade tillåtit företaget att öppna ett konto hos dem för att etablera ett gruvföretag för förnybar energi, men vägrade slutligen att göra affärer med dem, vilket företaget hävdade ledde till att projektet misslyckades.

Brottsnyheter

  • Spaniens Civilgardet har fängslat en av Europas största påstådda kryptovalutabedragare, i staden Valencia i östra Valencia-regionen, med mer än 2,5 miljoner euro (2,86 miljoner USD) i tillgångar som beslagtagits, enligt El Pais. Han är misstänkt för sju brott, inklusive att driva ett kryptobaserat Ponzi-system som lovar en minsta avkastning på 2,5 % i veckan till investerare.

CBDCs nyheter

  • De Bank of Jamaica (BOJ) meddelade att man framgångsrikt har genomfört pilotprojektet för centralbankens digitala valuta (CBDC). Den nationella utrullningen av CBDC är planerad till Q1 2022.

Adoptionsnyheter

  • Salvadoras president Nayib Bukele delad fem hausseartade förutsägelser om bitcoins (BTC) prestanda för år 2022, som säger att den kommer att nå 100 000 USD, ytterligare två länder kommer att anta den som lagligt betalningsmedel, kommer att bli en viktig valfråga i valet i USA i år, Bitcoin City kommer att börja bygga, och Vulkanobligationer kommer att övertecknas. Bitcoin City och Volcano obligationer är Salvadoranska BTC-baserade initiativ.

Utbyter nyheter

  • Binance sa att det inte kommer att tillåta Ontario-användare av dess kryptohandelsplattform att handla eller öppna nya konton efter ett möte med Ontario Securities Commission. De tillade att deras tidigare kommunikation kanske inte ”har varit så tydlig som avsett”, och att det inte kommer att ske någon förändring av de begränsningar som Binance införde tidigare i år för användare i Ontario.

Karriärnyheter

  • BitMEX har tillkännagivit att de har utsett Rupertus Rothenhaeuser till deras Chief Commercial Officer, med verkan den 1 januari 2022. Han kommer att leda BitMEX:s expansion Beyond Derivatives till spot, mäkleri, förvaring, informationsprodukter och etableringen av BitMEX Academy.

NFTs nyheter

  • Eminem har köpt en Bored Ape Yacht Club (BAYC) icke-fungibel token (NFT) på Öppet hav plattform för ETH 123,45 (462 000 USD). Han gjorde också apan, som bär en brun hatt i militärstil, hiphop-kläder och omtumlad uttryck, till sin Twitter-profilbild.

Source link