Sentimentet på kryptomarknaden faller igen, Bitcoin & Chainlink tar toppplatser


Källa: Adobe/boscorelli

Efter två på varandra följande veckor av nedgångar har det övergripande sentimentet på kryptomarknaden fortsatt att förvärras den här veckan. Enligt tjänsten för analys av marknadssentiment Omenics, den genomsnittliga 7-dagars sentimentpoängen (sentscore) för de 10 bästa kryptovalutorna försämrades från 5,06 i måndags till 4,9 idag. Dessutom finns det inga mynt i den positiva zonen.

Bland de mest anmärkningsvärda flyttarna från topp 10-listan denna vecka är ethereum (ETH), som såg sitt 7-dagars genomsnittliga sentscore falla med 0,5 poäng, från 5,7 förra veckan till 5,2 idag. Bitcoin (BTC) sjönk samtidigt med 0,3 poäng, från 5,9 förra veckan till 5,6 idag.

Av de 10 bästa spårade mynten var det bara XRP och chainlink (LINK) som såg en förbättring av sina 7-dagars genomsnittliga skickade resultat. För XRP förbättrades poängen marginellt från 4,1 förra veckan till 4,2 idag, medan LINK steg med 0,6 poäng, från 4,9 förra veckan till en starkare poäng på 5,5.

Noterbart är att LINKs förbättring av sentiment markerade den största positiva förändringen bland alla de 10 bästa mynten. På den negativa sidan såg stablecoin USD-myntet (USDC) den högsta nedgången i sin sentscore, på 0,6 poäng, från 5,8 förra veckan till 5,2 idag.

Inga mynt från topp 10 finns i den negativa zonen.

Sentimentförändring bland de 10 bästa mynten*:
Tolkning av sentscores skala:
– 0 till 2,5: mycket negativt
– 2 till 3,9: något negativt område
– 4 till 5,9: neutral zon
– 6 till 7.49: något positiv zon
– 7,5 till 10: mycket positiv zon

Källa: Omenics, 10:32 UTC

Om vi ​​tittar närmare på vad som har hänt under de senaste 24 timmarna kan vi se att sentimentet relaterade till flera stora mynt har förbättrats under det senaste dygnet. USDC kom ut som vinnare av listan, efter att ha gått upp 6,4%. XRP såg det högsta fallet under denna tidsram, på 10,7 %. Samtidigt ligger bitcoins sentscore på 6,2, vilket gör det till det enda myntet i topp 10 idag inom zonen som definieras som ”något positivt.” Som med veckogenomsnittet har inga mynt i topp 10 en 24-timmars genomsnittlig sändscore i den negativa zonen.

Daglig förändring av Bitcoin sentscore under den senaste månaden:

Källa: Omenics

Att bredda vårt räckvidd till att täcka alla 35 mynt som spåras av Omenics på veckobasis visar att marknaden tycks gynna bitcoin, som dess ”säkra tillflyktsort” under en tid som kännetecknas av osäkerhet om den närliggande riktningen för kryptomarknaden. Men även om BTC har gjort det relativt bra, har cosmos (ATOM) haft det överlägset starkaste sentimentet bland alla mynt som omfattas, med ett 7-dagars genomsnittligt sentiment på 6,1. Av de 35 mynten som omfattas är ATOM det enda i zonen som definieras som ”något positivt.”

ATOM följs av LINK och yearn.finance (YFI), med 7-dagars genomsnittliga sentscores på 5,5 respektive 5,4. Bland andra mynt med relativt starkt sentiment kan nämnas privacy coin monero (XMR) med poängen 5,1 och synthetix (SNX) med poängen 5.

De tre mynten med sämst sentiment bland de 35 spårade mynten är nem (XEM), QTUM och OMG, med 24-timmars genomsnittliga poäng på 3,7, 3,9 respektive 4. Dessa relativt låga sentscores placerade XEM och QTUM i den zon som definieras som ”något negativ”, med OMG fortfarande inom den ”neutrala” zonen.

____

* – Metodik:

Omenics mäter marknadssentimentet genom att beräkna sentimentet, som aggregerar sentimentet från nyheter, sociala medier, teknisk analys, virala trender och myntfundamenten baserat på deras proprietära algoritmer.

Som deras webbplats förklarar, ”Omenics samlar trendiga nyhetsartiklar och virala inlägg på sociala medier till en allt-i-ett-dataplattform, där du också kan analysera innehållsentiment”, och tillägger senare, ”Omenics kombinerar de två sentimentindikatorerna från nyheter och sociala medier med ytterligare tre vertikaler för teknisk analys, myntfundament och buzz, vilket resulterar i sentscore som rapporterar en allmän utsikt för varje mynt.” För närvarande betygsätter de 35 kryptotillgångar.Source link