Senator rasar över Bitcoins mindre än 0,08 % koldioxidavtryck


Demokratisk senator Debbie Stabenow. Källa: En videoskärmdump

Miljöpåverkan från Bitcoin (BTC) och kryptogruvdrift stod i centrum under en utfrågning om digitala tillgångar i den amerikanska senatens jordbrukskommitté på torsdagen, då några senatorer uttryckte oro över den ”häpnadsväckande” energianvändningen i samband med gruvdrift. Som rapporterats beräknas Bitcoin-gruvnätverket bidra med mindre än 0,08 % av världens totala koldioxidutsläpp (CO2).

I sitt inledande uttalande inför förhandlingen, rubriken Granska digitala tillgångar: risker, reglering och innovationDemokratiska senatorn Debbie Stabenow, som fungerar som ordförande för senatens jordbrukskommitté, tog sikte på vad hon kallade ”den överdrivna klimatpåverkan av Bitcoin och andra digitala tillgångar”, och sa att ”häpnadsväckande mängder energi” används för att underhålla dessa nätverk.

”Den här teknikens koldioxidavtryck måste åtgärdas”, sa senatorn.

På samma sätt uttryckte den demokratiska senatorn Kristen Gillibrand oro över ”hur resurskrävande brytning av kryptovaluta är.”

”Hur kan vi samtidigt stödja tillväxten av denna nya teknik utan att offra det viktiga arbete vi gör för att stoppa klimatförändringarna”, frågade senator Gillibrand.

Frågan besvarades av Rostin Behnam, ordförande Commodity Futures Trading Commission (CFTC), som höll med om att energianvändningen i gruvdrift är en utmaning och kallar den ”häpnadsväckande” och ”ofta jämfört med hela länders.”

”Internt har jag gett CFTC:s klimatriskenhet och LabCFTC i uppdrag att undersöka klimatkonsekvenserna av digitala tillgångar”, sa CFTC:s ordförande.

Utfrågningen i senatens jordbruksutskott på torsdagen följde på en annan utfrågning om reglering av stablecoin i det amerikanska representanthusets Financial Services Committee på onsdagen. Utfrågningen avslöjade en skarp klyfta bland lagstiftare om hur emittenter av stablecoin bör regleras.
____
Läs mer:
– Bitcoin Mining CO2-fotavtryck är under 0,08% av det globala totala antalet – CoinShares
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin- och kryptogruvarbetare måste ta hänsyn till att Davos-chefer säger ”Nobody Can Hide” från ESG-standarder
– Bitcoin Mining Energianvändning ”Inkonsekvent”, ”Blir snabbt mer effektiv” – Saylor

– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion
– Domineras av institutioner, Bitcoin Mining är också möjligt hemifrånSource link