SEC:s Gensler vill att kryptoutbyten, utlåningsplattformar ska ”komma och arbeta med” regulatorer


Källa: En videoskärmdump, Youtube/Bloomberg Markets and Finance

De US Securities and Exchange Commission (SEC) Ordförande Gary Gensler har föreslagit att kryptobörser och utlåningsplattformar frivilligt bör samarbeta med byrån under befintliga värdepapperslagar.

I en intervju med Bloomberg uttalade Gensler att han och SEC försökte ”sträva efter investerarskydd”, och förklarade att ”om det innebär att vidta större verkställighetsåtgärder kommer vi att göra det.” Men, fortsatte han, det kan finnas utrymme för någon form av självreglering eller frivilliga övergångar från utbyten för att närma sig SEC för att uttrycka sin vilja att följa.

Gensler sa:

”Det skulle vara bättre att låta dessa plattformar komma och arbeta med oss ​​och omfattas av värdepapperslagstiftningen.”

Lagarna i fråga skapades i början av 1930-talet, och många medlemmar av kryptogemenskapen i USA har hävdat att dessa inte passar för krypto och banbrytande moderna tekniska framsteg.

Men Gensler avfärdade behovet av regulatoriska förändringar och sa:

”Jag tycker att lagarna är ganska tydliga, [as they were] anlades på 1930-talet. Och vi har en förmåga att arbeta med dessa utbyten genom att använda olika myndigheter för att i princip skräddarsy några av dessa.”

Han tillade att ”kryptobörser och utlåningsplattformar har fungerat annorlunda än de traditionella New York Börsen.”

Gensler underströk återigen SEC:s inställning till krypto och hävdade att ”många av [the] tokens” som handlas på börser ”har värdepappers egenskaper.”

Han sa:

”De samlar in pengar från allmänheten och allmänheten förväntar sig vinster baserat på andras ansträngningar. […] Det handlar om detta: Samlar ni in pengar från allmänheten och allmänhetens förväntade vinster baserat på andras insatser?”

Han medgav dock att vissa mynt kan kvalificera sig som ”varutokens”, även om han föreslog att de som klassificeras som råvaror inte skulle förbli helt utanför SEC:s uppdrag.

”Vi kommer att arbeta med Commodity Futures Trading Commission där det finns några [coins] som är varutokens. För medan många av dessa är värdepapper kan vissa vara under deras ansvarsområde och vi arbetar tillsammans som två federala myndigheter”, sa han.

____
Läs mer:
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– SEC ser ut att släppa loss Stablecoin-nedbrytningen i USA

– SEC-chefen kan vara på jakt efter kryptobörser och altcoins
– Ryska finansdepartementet säger att kompromiss med kryptoreglering kommer ”inom en månad”
– Indiska parlamentet kommer sannolikt inte att diskutera kryptoproposition under budgetsessionen – finansminister

– Ripple vinner rätten att få åtkomst till SEC:s 2018 Ethereum-e-postmeddelanden när XRP-fall mullrar på
– DeFi är inte ett nytt koncept och är felbenämnt som decentraliserat – SEC-ordförandeSource link